Június 2017  << >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
1213
2627282930  

opera verseny competition logo 2018 web

A miskolci Operafesztivált az Európai Fesztiválszövetség választotta ki. Ezzel az elismeréssel a Bartók Plusz egyike azoknak a rendezvényeknek, amiknek programja nagykövetként szolgálják az európai kultúra ügyét. Magyarországról 25 fesztivál nyerte el ezt a címet az öreg kontinens 900 pályázója közül. (2015. május 29., Miskolc TV -minap.hu)

Az Európai Fesztiválszövetség azzal ismerte el a Bartók Pluszt, hogy a minősített európai fesztiválok sorába választotta. Ennek több oka volt. Világhírű filmzeneszerzők darabjaitól is hangos volt tavaly a 14. Bartók Plusz operafesztivál. Az Oscar díjas Nino Rota és Erich Wolfgang Korngold egy-egy művét teltház előtt adták elő világhírű operaénekesek. A gálaműsoron pedig fellépett Miklósa Erika is, aki szerint a Bartók Plusz operafesztivál a komolyzenészek között óriásrendezvénynek számít, amin presztízs fellépni. Az operafesztiválhoz több kulturális irodalmi, képzőművészeti, multimédiás kísérleti rendezvény is kapcsolódik, emiatt is emelkedik ki más komolyzenei rendezvény közül.

– Ez egyrészt 15 évnyi munkánk és missziónk elismerése – reagált az elismerésre Farkas Beáta, a Bartók Plusz Operafesztivál cégvezetője –, másrészt azt is jelenti, hogy a fesztivállal egy magasabb szinten tudják magukat képviselni, vagy pedig a kultúrát szolgálni. Ez egy neves csapat és büszkék vagyunk arra, hogy ennek a csapatnak a tagjai lehetünk.

Csütörtökön tartották Budapesten a Magyar Fesztiválszövetség éves rendes közgyűlését, ahol elhangzott: itthon összesen 25 fesztivált minősített az Európai Fesztiválszövetség, amiknek programja példaként szolgál. Az elismerésnek köszönhetően ezek a rendezvények akár az Európai Fesztiválszövetség díjára is esélyesek, amit szeptemberben adnak át Párizsban.

– Vannak bizonyos szempontok, amelyek az Európai Fesztiválszövetség számára kiemeltek – mondta Vaspál Veronka, az EFFE LABEL magyarországi koordinátora –, ilyen például, hogy közösségformáló ereje legyen a fesztiválnak, és hogy újító, innovatív szándéka legyen, valamint művészeti téren kiemelkedőt alkosson. 

Idén június 12-étől válik újra az opera fővárosává Miskolc. Az Ezrek operája idén Verdi Trubadúrja lesz, amit a Jégcsarnokban láthat a közönség, de a hagyományoknak megfelelően beavató előadások is lesznek az Erzsébet téren. A mottó most sem változik: „Legyen az opera mindenkié!" A tíznapos fesztivál június 21-éig várja az operakedvelőket.

» Az eredeti cikk

 

 

Nép-Szerű-Zene – Ács Gyula művei, Bartók Béla és Kodály Zoltán átiratai

június
vasárnap
25
18:00 h
koncert Közreműködik: Reményi Ede Kamarazenekar, Ács Gyula, Bese Botond | tovább az esemény részleteihez »

Gramofonkiállítás és zenehallgatás

június
vasárnap
25
18:00 h
A Bartók Plusz 2017 programjában bemutatott Phone’ szimfonikus zenei performanszban használt, a 19. század végéről és a 20. század... | tovább az esemény részleteihez »

Papageno titka

június
vasárnap
25
18:00 h
bábjáték | Közreműködik: Szegedi Kövér Béla Bábszínház | tovább az esemény részleteihez »

Bartók Plusz 2017 Zárógála – Russian Chamber Philharmonic

június
vasárnap
25
19:00 h
A Bartók Plusz Operafesztivál 2017 záró gálahangversenye Rahmanyinov, Hacsaturján, Mascagni, Puccini, Sztravinszkij legszebb dallamai a... | tovább az esemény részleteihez »

Csöndkabát – Szabó Balázs Bandája

június
vasárnap
25
19:30 h
Szabó Balázs Csöndkabát című estjéről így nyilatkozik: „Úgy csüngnek rajtam a régi feddések és aggodalmak anyámtól, sorok... | tovább az esemény részleteihez »
emmi logo 80px miskolc cimer fel 80px nka csak logo rgb 80px  miskolci varosgazda  

Copyright © 2016 Miskolci Operafesztivál Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!  |   Impresszum »  |  Közérdekű információk »Felhasználási feltételek »

↑ Top

facebook