Fesztiválnapló – 2009

Bővebben: Vásárhelyi GáborMiskolc főutcáján este 6 órakor nyitóparádé hívta fel a figyelmet arra, hogy kezdetét vette a „Bartók+Bécs 2009” Miskolci Nemzetközi Operafesztivál rendezvénysorozata. Az esti díszelőadás közönsége az Osztrák-Magyar Haydn Zenekar és Miklósa Erika koncertjét hallhatta a Miskolci Nemzeti Színházban. Az előadás előtti percekben a nézőtéri társalgóban fotókiállítás nyílt, amely a fesztivál színpadán bemutatott Bartók-műveket eleveníti fel.

Egy profetikus alkotás és egy varázslatosan profán vígopera szerepelt a fesztivál második napjának fő programjában: Franz Schmidt monumentális oratóriuma és Mozart Figaro házassága.

Bővebben...Alban Berg hatalmas, magával ragadóan sötét operájával, a Luluval kezdte idei vendégszereplését a moszkvai Helikon Színház Miskolcon. A Dmitrij Bertman vezette társulat rendszeresen megfordul a fesztiválon, tavaly a Borisz Godunovot és a Kisvárosi Lady Macbethet láthattuk tőlük – mindkét előadás a „Bartók+szlávok” csúcspontja volt.

Bővebben: Franziska Rauch és Andreas ScheibnerNévnapot tartott a „Bartók+Bécs 2009”: először Wozzeck, később Mozart és Salieri, és végül Apollo és Hyacinthe. Ezek a nevekbe foglalt előadások szerepeltek az esti fő programban. A gyermek mini fesztiválon egy hely sem maradt üresen a két Szőnyi-darabra, de nagy érdeklődés kísérte Érdi Tamás zongorakoncertjét is.

Bővebben...A hagyományok jegyében láthatta a fesztiválközönség a Bartók-esten a Szegedi Nemzeti Színház vendégjátékát – ami nem azt jelenti, hogy ez egy hagyományos este lett volna.

Nép-Szerű-Zene – Ács Gyula művei, Bartók Béla és Kodály Zoltán átiratai

június
vasárnap
25
18:00 h
koncert Közreműködik: Reményi Ede Kamarazenekar, Ács Gyula, Bese Botond | tovább az esemény részleteihez »

Gramofonkiállítás és zenehallgatás

június
vasárnap
25
18:00 h
A Bartók Plusz 2017 programjában bemutatott Phone’ szimfonikus zenei performanszban használt, a 19. század végéről és a 20. század... | tovább az esemény részleteihez »

Papageno titka

június
vasárnap
25
18:00 h
bábjáték | Közreműködik: Szegedi Kövér Béla Bábszínház | tovább az esemény részleteihez »

Bartók Plusz 2017 Zárógála – Russian Chamber Philharmonic

június
vasárnap
25
19:00 h
A Bartók Plusz Operafesztivál 2017 záró gálahangversenye Rahmanyinov, Hacsaturján, Mascagni, Puccini, Sztravinszkij legszebb dallamai a... | tovább az esemény részleteihez »

Csöndkabát – Szabó Balázs Bandája

június
vasárnap
25
19:30 h
Szabó Balázs Csöndkabát című estjéről így nyilatkozik: „Úgy csüngnek rajtam a régi feddések és aggodalmak anyámtól, sorok... | tovább az esemény részleteihez »
emmi logo 80px miskolc cimer fel 80px nka csak logo rgb 80px  miskolci varosgazda  

Copyright © 2016 Miskolci Operafesztivál Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!  |   Impresszum »  |  Közérdekű információk »Felhasználási feltételek »

↑ Top

facebook