Június 2017  << >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415
2627282930  

opera verseny competition logo 2018 web

Aktuális

Bővebben...Több évtized impulzusaiból állt egyszer csak össze Gyöngyösi Levente zeneszerző döntése: Bulgakov remekéből, A Mester és Margaritából ír rockoperát. Vagy musicalt. Mindenképp olyan opera mélységű művet, amiben van dobszerelés, elektromos gitár, elemien kirobbanó erő. A döntés után azonnal jöttek a kérdések, problémafelvetések, amiket blogja olvasóival is megosztott. Így most feltehettük ugyanazokat – a három év elteltével ugyanolyan érdekes – kérdéseket.

Bővebben...Háry János, az öreg obsitos valóságon átlendülő történetei minden korosztály számára jó szórakozást ígérnek. Kodály Zoltán daljátékát az operafesztivál is műsorra tűzi az idén – a Kodály-emlékév részeként – a Miskolci Szimfonikus Zenekar előadásában. A szimfonikusok előadásában már harmadszor hallható idén a mű, bár most egy kicsit másképpen. (Hegyi Erika – Észak-Magyarország, 2017. 05. 20.)

Bővebben: Girolamo Deraco zeneszerzőAmióta a számítógép az életünk részévé vált, mindennapjaink a hagyományos (analóg) és az elektronikus (digitális) világ közötti egyensúlykereséssel telnek. A 21. században a zenét is digitális jelek közvetítik s hallgatókhoz a CD-ken, DVD-ken, a rádióban, a televízióban. Girolamo Deraco olasz zeneszerző PHONE’ című installációjában megfordítja a trendet: a digitális hangot hagyományossá alakítja vissza szimfonikus zenei kísérletében.

Bővebben...Kodály Zoltán zeneszerzői életművének kettős csúcsa a Psalmus Hungaricus és a Budavári Te Deum. Mindkét mű elhangzik június 16-án este a Bartók Plusz Operafesztivál nyitó hangversenyén. Nem véletlen, hogy Kodály-művek bemutatásával kezd a zenei rendezvény, hisz csakúgy mint tavaly, amikor a Bartók-évforduló megünneplésében vállalt jelentős szerepet, az idén a Kodály-emlékév méltó megünneplését tűzte ki célul. (Hegyi Erika – Észak-Magyarország, 2017. 05. 20.)

emmi logo 80px miskolc cimer fel 80px nka csak logo rgb 80px    

Copyright © 2016 Miskolci Operafesztivál Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!  |   Impresszum »  |  Közérdekű információk »Felhasználási feltételek »

↑ Top

facebook