November 2017  << >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
202122232425
27282930   

opera verseny competition logo 2018 web

operafeszt kassa 160526 ml webKarol Kevicky a kassai színház operaigazgatója (balra) és Kesselyák Gergely, a Bartók Plusz Operafesztivál igazgatója Ariadné Naxoszban – Strauss operájával érkezik a Kassai Állami Színház a Bartók Plusz Operafesztiválra. Ennek apropóján a Felvidéki városban népszerűsítették a miskolci fesztivált és a Bartók-év zászlóshajóját, a Bartók-maratont 2016. május 26-án. Kesselyák Gergely fesztiváligazgató ezzel is szerette volna felhívni a figyelmet arra, hogy a visszaszámlálás elkezdődött. Júniusban kezdődik a tíznapos zeneünnep.
Szlovák és magyar nyelven tartottak sajtótájékoztatót a Kassai Állami Színházban a Bartók Plusz Operafesztiválról. Bár az anyanyelv különbözik, a törekvések ugyanazok: Karol Kevicky karmester és operaigazgató, illetve Kesselyák Gergely, a Bartók Plusz Operafesztivál igazgatója is azért küzd, hogy az opera egyre népszerűbb legyen.

Karol Kevicky megtiszteltetésnek nevezte, hogy felléphetnek a Bartók Plusz Operafesztiválon, igaz, mostani vendégszereplésük a tizenharmadik lesz a fesztivál 16 éves történetében. Előadásukban június 18-án, este 7 órától a Miskolci Nemzeti Színház Nagyszínházában Richard Strauss Ariadné Naxoszban című operája elevenedik meg. Az előadást hatalmas szenvedélyek és komikus elemek, tragédia illetve vígjáték különös összhangja jellemzi.

– Kassa komoly kulturális központ, és érdemes itt megosztani azokat az információkat, amelyek Miskolcra, és a Bartók Plusz Operafesztiválra csábítják az itt, illetve a környéken élőket – fogalmazott Kassáról Kesselyák Gergely.

Az operafesztivál igazgatója a tájékoztatón kiemelte többek között, hogy az idei „Ezrek operája” a Carmen lesz, Bartók-maraton címmel pedig egy különleges, öt órás produkcióval készülnek, amelyen Bartók Béla három színpadi műve – A fából faragott királyfi, A csodálatos mandarin és A kékszakállú herceg vára – hallható majd június 11-én.
Az operafesztivál idején opera szólt a főutcán, a tereken, a színházban és a Jégcsarnokban is – idén sem lesz ez másként. Köszönhető ez többek között annak, hogy a fesztivál ebben az évben jóval több pénzből gazdálkodhat. Több külföldi vendég is érkezik majd, például Bukarestből, Moszkvából, Konstancából, Bécsből és Kassáról is.

 

TOKODY ILONA hangversenye

november
vasárnap
26
17:00 h
Közreműködik: Pfeiffer Gyula (orgona) Műsor: J. S. Bach: Pastorella A. Vivaldi: Domine Deus W. A. Mozart: Laudate Dominum W. A. Mozart:... | tovább az esemény részleteihez »

VIZIN VIKTÓRIA hangversenye

december
vasárnap
3
17:00 h
Közreműködik: Révész László (orgona) Műsor: A. Vivaldi: Gloria - Qui sedes J. S. Bach: h-moll mise - Qui sedes G. Puccini: Salve regina... | tovább az esemény részleteihez »

Bartók Plusz Advent Gálahangverseny – Sztárfellépő: OLGA PERETYATKO-MARIOTTI

december
szombat
9
19:00 h
Sztárfellépő: Olga Peretyatko-Mariotti Vendégművész: Hector Lopez Mendoza Közreműködik: Miskolci Szimfonikus Zenekar Karmester: Giuseppe... | tovább az esemény részleteihez »
emmi logo 80px miskolc cimer fel 80px nka csak logo rgb 80px  miskolci varosgazda  

Copyright © 2016 Miskolci Operafesztivál Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!  |   Impresszum »  |  Közérdekű információk »Felhasználási feltételek »

↑ Top

facebook