Június 2017  << >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
1213
2627282930  

opera verseny competition logo 2018 web

sebestyenmarta bk 14 resizeJótékonysági hangversenyt rendez a Bartók Plusz Operafesztivál az avasi műemlék templom orgonájának a javára. A Virágvasárnap az avasi templomban elnevezésű hangverseny április 9-én, vasárnap délután 5 órától kezdődik.


Miskolc nemzetközi hírű komolyzenei rendezvénye, a Bartók Plusz Operafesztivál programhelyszíneinek megválasztásával évről évre felhívja a figyelmet a város épített örökségére, szellemi értékeire. A köztereken megrendezett Ezrek operája program mellett hangversenyeket hallgathatott a közönség a páratlan kulturális örökségek között számon tartott belvárosi ortodox, evangélikus és református templomokban, de emlékezetes koncertek helyszíne volt a Kazinczy utcai zsinagóga is.

A kitűnő akusztikájú avasi műemléktemplom a fesztivál orgonahangversenyeinek állandó helyszíne. A hangszer hangzásának minőségének megőrzése ezért fontos a Bartók Plusz számára is, amely most jótékonysági hangversennyel szeretne hozzájárulni az orgona karbantartásához. Az avasi templomban a húsvét előtti hétvégén sorra kerülő, Virágvasárnap az avasi templomban elnevezésű hangversenyen Németh Csaba orgonaművész, a Szolnoki Bartók Béla Kórus, valamint a Miskolci Régizene Együttes áll a közönség elé. Előadásukban Jacob van Eyck, Hans Leo Hassler, Nicolas Vallet, Johann Sebastian Bach, Franz Schubert, Gioachino Rossini, Robert Schumann, Liszt Ferenc, Kodály Zoltán, Farkas Ferenc, Nancy Telfer, Michael Bojesen művei, valamint reformáció korabeli táncok csendülnek föl. Az est bevételét a Miskolc-Avasi Református Egyházközséghez juttatja el a Bartók Plusz Operafesztivál.

Nép-Szerű-Zene – Ács Gyula művei, Bartók Béla és Kodály Zoltán átiratai

június
vasárnap
25
18:00 h
koncert Közreműködik: Reményi Ede Kamarazenekar, Ács Gyula, Bese Botond | tovább az esemény részleteihez »

Gramofonkiállítás és zenehallgatás

június
vasárnap
25
18:00 h
A Bartók Plusz 2017 programjában bemutatott Phone’ szimfonikus zenei performanszban használt, a 19. század végéről és a 20. század... | tovább az esemény részleteihez »

Papageno titka

június
vasárnap
25
18:00 h
bábjáték | Közreműködik: Szegedi Kövér Béla Bábszínház | tovább az esemény részleteihez »

Bartók Plusz 2017 Zárógála – Russian Chamber Philharmonic

június
vasárnap
25
19:00 h
A Bartók Plusz Operafesztivál 2017 záró gálahangversenye Rahmanyinov, Hacsaturján, Mascagni, Puccini, Sztravinszkij legszebb dallamai a... | tovább az esemény részleteihez »

Csöndkabát – Szabó Balázs Bandája

június
vasárnap
25
19:30 h
Szabó Balázs Csöndkabát című estjéről így nyilatkozik: „Úgy csüngnek rajtam a régi feddések és aggodalmak anyámtól, sorok... | tovább az esemény részleteihez »
emmi logo 80px miskolc cimer fel 80px nka csak logo rgb 80px  miskolci varosgazda  

Copyright © 2016 Miskolci Operafesztivál Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!  |   Impresszum »  |  Közérdekű információk »Felhasználási feltételek »

↑ Top

facebook