Print

b_250_250_16777215_00_images_stories_szek_eloadok_kat_szolista_daniel_brenna_mozesaron_vj_resize.jpgAz amerikai születésű énekes a Bostoni Egyetemen tanult, ott szerezte zenetudományi- és operadiplomáját. Jelenleg New York-ban tanul a neves Bill Schumannál.

Hazájában énekelt Leonard Bernstein Songfest című művében Seiji Ozawa vezénylete alatt a Tanglewood Fesztiválzenekarral, Milhauds L´Homme et son Desire című művében Daniel Harding vezénylete alatt, de közreműködött Händel Messiás című művének többféle feldolgozásában is. Különböző szerepekben lépett színpadra Bostonban, St. Louisban és New Yorkban. Washingtonban 2004 őszén a washingtoni Wagner Társaságnak adott koncertet, és az a megtiszteltetés érte, hogy együtt dolgozhatott Evelyn Learrel és Thomas Stewarttal.

Európában koncerténekesként debütált 2003-ban Gustav Djupsjöbacka zongoraművésszel egy Finnországi koncertturné keretében. Ezt követően Németországba szerződött. Verdi Attila című operájában Foresto szerepét énekelte a gelsenkircheni Musiktheater im Revierben, az Esseni Operának Az operaház fantomja előadásában Ubaldo Piangi szerepében lépett fel, Verdi A trubadúr című operájában Manrico szerepét alakította Zwickauban, de énekelt a Fausta ősbemutatóján Trierben is. A Görlitzi Színház lehetőséget adott számára, hogy olyan szerepekben debütáljon többek között mint Turridu (Parasztbecsület), Jenik (Az eladott menyasszony) és Siegmund (Walkür).

Daniel Brenna eddigi pályafutásán a következő díjakat nyerte el: Wagner-díj a Liederkranz Alapítványtól; Lee Schaenen Alapítvány és a Yrjö Kilpinen Nemzetközi Dalverseny; a területi döntőn helyezést kapott a Metropolitan Opera Nemzeti Bizottságától.

Operafesztiváli fellépése:

2009. 06. 17.

» Arnold Schönberg: Mózes és Áron

Tags: fesztiválok listája: 2009 Bécs
közreműködők: operaénekes
kategóriák: előadók, alkotók