Print

karmester

Zenei tanulmányait a milánói Giuseppe Verdi Konzervatóriumban végezte. Pályája elején tíz évig volt első oboista a Scala zenekarában, ez idő alatt Riccardo Muti és Giuseppe Patané asszisztenseként dolgozott. Tőlük tanult vezénylési technikát és segítségükkel megismerte a teljes klasszikus olasz operairodalmat.

 

1987-ben részt vett Leonard Bernstein és Seiji Ozawa mesterkurzusán, és ugyanabban az évben elnyerte a Tanglewoodi Karmesterverseny első díját. Morandi olyan nemzetközileg elismert zenekarokat vezényelt, mint a Bajor Rádió Zenekara, a Tokiói Filharmonikusok, a Londoni Filharmonikusok vagy a Magyar Rádió Zenekara és az Állami Hangversenyzenekar.

Rendszeresen dirigál a palermói Teatro Massimóban, a trieszti Teatro Verdiben, a veronai Arénában és Macerataban, Rómában, Frankfurtban, Zürichben és Stockholmban, ahol 2005-től a Stockholmi Királyi Operaház zenei igazgatója lesz, a Szöuli Nemzeti Operában, valamint a Buenos Aires-i Teatro Colonban. Gyakran dolgozik José Curával. 1990 óta a Magyar Állami Operaház rendszeres vendégkarmestere. 2005-től rendszeresen vezényel a Bécsi Operában.

Operafesztiváli fellépése:

2005. 06. 12.

» Bellini: Norma

 

Tags: fesztiválok listája: 2005 Bel canto
közreműködők: karmester
kategóriák: előadók, alkotók