Március 2019  << >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Ez következik

Színes programok kísérik az idei operafesztivált is. (2013.06. – Észak-Magyarország)

 

A Bartók Plusz Operafesztivál alatt számos kísérő program lesz – ezekről Seres Ildikó, a Miskolci Nemzeti Színház színésze, a programok szervezője adott tájékoztatást.

Az utcán is érezhető

– A fesztivál első programja a június 14-én 18 órakor kezdődő látványos nyitóparádé lesz, mely idén a Városház tértől indul és a Szinva Teraszra érkezik – tudtuk meg Seres Ildikótól. – A közel 300 fős menetet a Pénzügyőr Zenekar vezeti, mögöttük az Ifi-Ház mazsorettjei masíroznak majd a fesztivál új színeiben és természetesen ott lesznek az operafesztivál jellegzetes óriás bábjai, valamint az idei ingyenes megaprodukció, a Traviata főszereplői is. A vonulók között lesznek a Pavanne zászlóforgatók, a Ködmön formációs táncegyüttes, a Vaga Banda tagjai, a Fazekas Általános Iskola tanulói, a kisgyőri lovas huszárok, operajelmezekben a Miskolci Nemzeti Színház énekkari és balett-művészei, népviseletben a Szinvavölgyi Táncműhely fiataljai. A menetet a Miskolci Pincék Asztaltársasága és a fesztivál-villamos zárja.

A Jászai Mari-díjas művésznő hozzátette: „az idei operafesztivál kísérő programjai őriznek ugyan hagyományokat, de ahogy a fő programokat is új koncepció jellemzi, ennek az utcán is érezhető lesz a hatása. Az Erzsébet tér idén is a Borfesztivál helyszíne, ahol esténként kellemes élő zene kíséretében lehet megkóstolni a remek borokat. A Széchenyi utcán a kézműves vásár sátrai várják az érdeklődőket, míg a Szinva teraszon a kora esti órákban térzene marasztalja a sétálókat. A Városház téren viszont idén nem lesz program.”

Vacsora-flashmob

Azt is megtudtuk, hogy az operafesztivál kínálatát színesíti azonban egy igazi miskolci „premier”, a „Vacsora fehérben”. Ez a divat 15 éve indult Párizsból egy elméretezett kerti partiból, azóta Európa számos nagyvárosában rendeznek ilyen „batyus bálokat”, melyek pontos helyszínét a jelentkezők csak aznap tudják meg. A háromfogásos vacsora–flashmobra a baráti társaságok fehérbe öltözve jelennek meg, asztallal, székkel, terítékkel, étellel és itallal. Erről bővebb információt a Miskolci Nemzetközi Operafesztivál facebook oldalán tudhatnak meg az érdeklődők.

– A színház udvarában, a Fesztivál-teraszon egész nap nagy lesz a nyüzsgés – folytatta Seres Ildikó. – Próba- és előadásszünetben a fellépő művészek is többnyire itt találkoznak, üldögélnek. Délutánonként színházunk „házi zeneszerzője”, Lendvai Péter szerez zenét az érdeklődők ötletei alapján „Így írtok ti” címmel. Lesz a népszerű utcatánc is, mely idén másfél órával a nagyszínházi előadások előtt kezdődik. Ezt követi majd egy újdonság, a Gasztro-Kulturális beszélgetések. Ez olyan program, mely különböző italok kóstolása közben a bemutatandó operákra hangolja az érdeklődőket. Az óratoronyból megszólaló fanfár segít majd, hogy a kellemes beszélgetésbe feledkezve a nézők nehogy lekéssék az aznapi előadást. A Fesztivál-terasz a közönség számára is lehetővé teszi, hogy esténként részese legyen annak a fergeteges hangulatnak, ami minden igazán jó fesztivált jellemez. Ehhez a hangulathoz járul hozzá évről-évre Weszely Ernő harmonika művész.

A Múzeumok Éjszakájának nyitó rendezvénye 22-én délután 17 órakor lesz a Déryné utcai Pincehely Galériában. A „Légyott”, a Bartók Plusz Operafesztivál és a Spanyolnátha folyóirat közös programja, mely idén a „pÉn+Tek13” alcímet kapta.

Kiállítások, fröccsfesztivál

– Aki még nem látta, feltétlenül nézze meg Papp Janó jelmeztervező operababáit a Színészmúzeumban, az „Álomdívák” című kiállítás június végéig tekinthető meg, a színházban pedig Képes Tibor zenei ihletésű festményei láthatók a fesztivál ideje alatt. A Herman Ottó Múzeum udvarán a Papszer utcában idén 8. alkalommal rendezik meg a Fröccsfesztivált, mely a Múzeumok Éjszakáján számos koncerttel kapcsolódik a fesztivál programjaihoz – tette hozzá végül Seres Ildikó.

címkék: fesztiválok listája: 2013
emmi logo 80px miskolc cimer fel 80px nka csak logo rgb 80px    

Copyright © 2016 Miskolci Operafesztivál Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!  |   Impresszum »  |  Közérdekű információk »Adatkezelési tájékoztató »

↑ Top

facebook