Február 2021  << >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728

Ez következik

Operakavalkád várja a miskolciakat és a városba érkezőket péntektől a Bartók+ operafesztiválon, amelynek idei szlogenje "Legyen az opera mindenkié!". (2015. 06. 09., fidelio.hu)

A tíz napon át tartó programsorozat kiemelkedő jelentőségű előadásai között kortárs opera ősbemutatók, fesztiváldíjas operaprodukció, színháztörténeti jelentőségű Bartók-előadás, opera-bábjáték, Puccini-operakülönlegesség, orgonakoncert, valamint a magyar Virtuózok egyedülálló koncertje szerepel - mondta Kesselyák Gergely fesztiváligazgató, művészeti vezető.

Az "Ezrek operája" programban Giuseppe Verdi A trubadúr című zenedrámáját kínálja a közönségnek a fesztivál. Az idei kuriózum Fekete Gyula Egy anya története című egyfelvonásos operája. A tíz évvel ezelőtt íródott, színpadra még soha nem került darab Hans Christian Andersen műve alapján született "requiem-dráma". Az anya-gyermek kapcsolatról szóló megrendítő történetet a zeneszerző dallamos, modern népoperai kompozícióban fogja össze. Az Operafesztivál és a Budapesti Operettszínház együttműködésében létrejövő produkció rendezője a Kossuth- és Jászai-díjas Zsótér Sándor. A főbb szerepekben Dolhai Attila, Frankó Tünde, Szentmártoni Normann, Nádasi Veronika és Lukács Anita lép fel.

A fesztivál nézői Giacomo Puccini egyik legszebb és legkedveltebb operáját, az egzotikus, szerelemmel és költészettel teli Turandotot is láthatják. A Puccini halála miatt eredetileg torzóban maradt operát tanítványa, Franco Alfano fejezte be a szerző stílusában, 1926 óta így ismerte a közönség. Miskolcon is ebben a formában hallhatják a népszerű művet a Brünni Nemzeti Színház - Janacek Opera előadásában.

» Az eredeti cikk

emmi logo 80px miskolc cimer fel 80px nka csak logo rgb 80px    

Copyright © 2016 Miskolci Operafesztivál Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!  |   Impresszum »  |  Közérdekű információk »Adatkezelési tájékoztató »

↑ Top

facebook