Nyomtatás

Június 12-én, pénteken este 6 órakor a hagyományos nyitóparádé után rögtön egy különleges ősbemutatóval kezdődik az idei operafesztivál. (2015. június 02., Miskolc TV - minap.hu)

Megkezdődött a visszaszámlálás, már csak 10 nap van hátra a Bartók Plusz Operafesztivál nyitányáig. Az európai fesztivál minősítést kapott miskolci Bartók Plusz idén is a hagyományos nyitóparádéval indul június 12-én, pénteken este 6 órakor. Kuriózumnak számít az idei előadások között Puccini Turandotja. A három felvonásos monumentális operát eredeti olasz nyelven a Brünni Nemzeti Színház – Janaček Opera Társulatának előadásában láthatja a közönség. A nyitó előadás kortárs bemutató. Fekete Gyula, tíz évvel ezelőtt született egyfelvonásos operája lesz. A requiem-dráma egy anya-gyermek kapcsolatról szól, és itt kerül először színre.

– Egy nagy magyar eseménnyel kezdünk – mondta Kesselyák Gergely, a Bartók Plusz Operafesztivál fesztiváligazgatója. – Fekete Gyula az Andersen mesére, az Egy anya történetére írt egy csodálatos meseoperát. Ezt igazán mondhatom, hiszen hallottam, elzongorázta nekem a szerző. És ezt Zsótér Sándor rendezésében az Operett Színház előadásában fogjuk látni. Itt lesz az ősbemutató – nyilatkozta.

» Az eredeti cikk