Május 2019  << >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Ez következik

A Záróhangversennyel véget ért az idei, "Bartók+Verdi 2011" Miskolci Nemzetközi Operafesztivál. (2011. 06. 21. – operaportal.hu; Csák Balázs írása)

 

Az írás az Operaportálon »

A koncert méltó befejezését jelentette az idei Fesztiválnak. Kiváló szólistákat hallhattunk, és egy nagyszerű karmestert Carlo Montanaro személyében, akinek a keze alatt a Miskolci Szimfonikus Zenekar még a szokottnál is magasabb színvonalon játszott. Ez már az első számból, a Luisa Miller Nyitányából is azonnal kiderült, a zenekar nem csak pontos volt, de az est folyamán végig követni is tudta a karmester tempóit, gyors ritmusváltásait. A Nabucco Nyitánya harmadik alkalommal hangzott el a Fesztiválon (a másik kettőt a teljes opera előadásán, illetve a "Három tenor" koncerten hallhattuk), a három közül egyértelműen ez volt a legjobb.

Négy énekes szólista lépett fel Ekaterina Sadovnikova (szoprán), Iulia Merca (mezzoszoprán), Luciano Ganci (tenor) és Vladimir Stoyanov (bariton) személyében.

Valamennyien élvezetes produkciót nyújtottak, ha nem is azonos színvonalon. (Az apróbb hibák megemlítésétől ezúttal eltekintek. Az idei Fesztivál rendkívüli nehézségek közepette jött létre, és örülnünk kell annak, hogy a megmaradt előadások szinte kivétel nélkül magas színvonalat képviseltek. A Záróhangverseny szólistáinak esetleges hiányosságai is eltörpültek a mellett a tény mellett, hogy összességében ők is egy rendkívül színvonalas utolsó estét produkáltak.)

Ekaterina Sadovnikova kifinomult előadásmódjával, Iulia Merca szuggesztív előadásmódjával, Luciano Ganci pedig erőteljes, fényes magasságaival hívta fel magára a figyelmet.

Közülük is ki szeretném azonban emelni Vladimir Stoyanov baritont. A bolgár énekes minden regiszterben kiegyenlítetten, kiváló technikával énekel, öröm volt hallgatni (nem véletlen persze, hogy a Zárógála előtti napokban a Veronai Arénában énekelt).

címkék: fesztiválok listája: 2011 Verdi
emmi logo 80px miskolc cimer fel 80px nka csak logo rgb 80px    

Copyright © 2016 Miskolci Operafesztivál Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!  |   Impresszum »  |  Közérdekű információk »Adatkezelési tájékoztató »

↑ Top

facebook