Nyomtatás

operairo verseny 2014 zarogala edv 5A 2014. évi Operaíró verseny döntőjeA Bartók Plusz Operafesztivál 2016-ban ismét megrendezi operaíró versenyét – egyben megújítja tradícióit is.

„ …Világ Zeneszerzői! Hozzátok létre azt a radikálisan új operaműfajt, amely egyesíti a mai musicalek népszerűségét a komolyzene iránt támasztott legmagasabb esztétikai-minőségi elvárásokkal és ezzel Mozart, Verdi és Puccini szellemiségéhez tér vissza!...”  (Részlet a Bartók Plusz Operafesztivál Művészeti Kiáltványából)

A versenyre idén a Bartók Plusz Operafesztivál és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem közös szervezésében Budapesten, 2016 negyedik negyedévében kerül sor.

A pályaműveket 2016. augusztus 22-ig várjuk!

A beérkezett pályaművekből a versenyzsűri hármat juttat tovább a döntőbe. Ezeket a darabokat a Zeneművészeti Egyetem növendékei színpadon, zongorakísérettel adják majd elő az Operavizsga keretein belül (figyelembe véve az egyetem operavizsga-rendjét). A zsűri az előadásokat követően dönt a nyertes műről, amelyet a Bartók Plusz Operafesztivál következő évi rendezvényén szcenírozott formában, zenekari kísérettel mutatunk majd be.

A döntőbe jutott három mű díja egyenként 1500 euró, a győztes mű pedig 4000 eurós pénzdíjban részesül.

 

címkék: fesztiválok listája: 2016