Március 2018  << >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Ez következik

operafeszt kassa 160526 ml webKarol Kevicky a kassai színház operaigazgatója (balra) és Kesselyák Gergely, a Bartók Plusz Operafesztivál igazgatója Ariadné Naxoszban – Strauss operájával érkezik a Kassai Állami Színház a Bartók Plusz Operafesztiválra. Ennek apropóján a Felvidéki városban népszerűsítették a miskolci fesztivált és a Bartók-év zászlóshajóját, a Bartók-maratont 2016. május 26-án. Kesselyák Gergely fesztiváligazgató ezzel is szerette volna felhívni a figyelmet arra, hogy a visszaszámlálás elkezdődött. Júniusban kezdődik a tíznapos zeneünnep.
Szlovák és magyar nyelven tartottak sajtótájékoztatót a Kassai Állami Színházban a Bartók Plusz Operafesztiválról. Bár az anyanyelv különbözik, a törekvések ugyanazok: Karol Kevicky karmester és operaigazgató, illetve Kesselyák Gergely, a Bartók Plusz Operafesztivál igazgatója is azért küzd, hogy az opera egyre népszerűbb legyen.

Karol Kevicky megtiszteltetésnek nevezte, hogy felléphetnek a Bartók Plusz Operafesztiválon, igaz, mostani vendégszereplésük a tizenharmadik lesz a fesztivál 16 éves történetében. Előadásukban június 18-án, este 7 órától a Miskolci Nemzeti Színház Nagyszínházában Richard Strauss Ariadné Naxoszban című operája elevenedik meg. Az előadást hatalmas szenvedélyek és komikus elemek, tragédia illetve vígjáték különös összhangja jellemzi.

– Kassa komoly kulturális központ, és érdemes itt megosztani azokat az információkat, amelyek Miskolcra, és a Bartók Plusz Operafesztiválra csábítják az itt, illetve a környéken élőket – fogalmazott Kassáról Kesselyák Gergely.

Az operafesztivál igazgatója a tájékoztatón kiemelte többek között, hogy az idei „Ezrek operája” a Carmen lesz, Bartók-maraton címmel pedig egy különleges, öt órás produkcióval készülnek, amelyen Bartók Béla három színpadi műve – A fából faragott királyfi, A csodálatos mandarin és A kékszakállú herceg vára – hallható majd június 11-én.
Az operafesztivál idején opera szólt a főutcán, a tereken, a színházban és a Jégcsarnokban is – idén sem lesz ez másként. Köszönhető ez többek között annak, hogy a fesztivál ebben az évben jóval több pénzből gazdálkodhat. Több külföldi vendég is érkezik majd, például Bukarestből, Moszkvából, Konstancából, Bécsből és Kassáról is.

 

emmi logo 80px miskolc cimer fel 80px nka csak logo rgb 80px    

Copyright © 2016 Miskolci Operafesztivál Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!  |   Impresszum »  |  Közérdekű információk »Adatkezelési tájékoztató »

↑ Top

facebook