Május 2019  << >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Ez következik

opera verseny competition logo 2018 webA Bartók Plusz Operafesztivál közzéteszi a 2018. évi "A jövő kulcsa" operaíró versenyének pályázatát.

Közlemény

A Miskolci Operafesztivál Kulturális Szolgáltató Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság (székhely: 3525 Miskolc, Déryné u. 1., Cg. 05-09-016624, képviseli: Farkas Beáta ügyvezető, a továbbiakban: társaság) ezúton az alábbi közleményt teszi közzé.

A társaság a Bartók Plusz Operafesztivál keretében 2017. év február hó 24. napján tette közzé a „A jövő kulcsa” Operaíró verseny pályázati kiírását. A pályázati kiírás a www.operafesztival.hu honlapon került közzétételre.

A pályázat kiírója a jelen közlemény közzétételével tájékoztatja a pályázókat, hogy a 2017. év február hó 24. napján közzé tett pályázati kiírás módosításra kerül, amely módosítás a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatóinak és tanárainak közreműködését érinti a verseny lebonyolításában, miszerint az egyetem operarendezői és magánének szakos hallgatói, valamint tanáraik a továbbiakban nem vesznek részt partnerként az operaíró verseny döntőjének megrendezésében.

A pályázati kiírás eredeti VI./2. pont 1. alpontja a következő: „(...)a döntőbe jutott pályamű részleteinek a bemutatása 2018 negyedik negyedévében Budapesten, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem operarendezői szakának rendezésében, a magánének szakos diákjai által, az operatagozat rendező tanárának rendezése mellett” (...).

A fentieknek megfelelően a pályázati kiírás eredeti VI./2. pont 1. alpontja helyébe az alábbi szövegrész lép: „(...) a döntőbe jutott művek részleteit a Liszt Ferenc Zeneakadémián, 2018 negyedik negyedévében, félszcenírozott előadásban, zongora kísérettel bemutatja” (...).

A társaság tájékoztatja a pályázókat, hogy a fenti módosítás kivételével a pályázati kiírás nem változik.

A társaság tájékoztatja továbbá a pályázókat, hogy a pályázati kiírás módosulásának dátuma 2018. május hó 16. napja. Az egységes szerkezetben módosított pályázati kiírás ezen a napon közzétételre kerül a www.operafesztival.hu honlapon.

Miskolc, 2018. május hó 16. napján

 

"A jövő kulcsa" operaíró verseny

 

A pályázat címe: „A jövő kulcsa” operaíró verseny pályázat
A verseny célja: Olyan új, a Bartók Plusz Operafesztivál Művészeti Kiáltványa szellemének megfelelő „közönségdarabok” kerüljenek a figyelem középpontjába, amelyekkel vissza lehet hódítani az operába a közönséget.

A pályázók köre: Bármely kortárs zeneszerző, állampolgárságra, tartózkodási helyre, korra való tekintet nélkül. A pályázat nem „jeligés”, pályázni kizárólag saját névvel, címmel lehet.
A pályázat kiírója: Miskolci Operafesztivál Nonprofit Kft. (székhely: 3525 Miskolc, Déryné u. 1., cg: 05-09-016624, képviseli: Farkas Beáta, ügyvezető). A pályázat kiírója lehetőség szerint évente írja ki a pályázatot, első alkalommal 2012. évben.
A pályamű: Befejezett, zenekarral színpadi előadásként még el nem hangzott mű. A pályamű témája, nyelve és terjedelme kötetlen. Egy szerző több pályaművel is pályázhat, valamint több szerző is pályázhat egy pályaművel.

Előzetes regisztráció és jelentkezés: A pályázatra jelentkezni a www.operafesztival.hu honlapról letölthető elektronikus jelentkezési lap kitöltésével és beküldésével lehet. Az előzetes regisztráció keretében a jelentkezési lapot a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre kell megküldeni. A jelentkezési lap valamennyi rovatának kitöltése kötelező.

A nevezési díj összege: 150 EUR, melyet az OTP Banknál vezetett bankszámlaszámra kell átutalni.

Bank neve: OTP Bank Nyrt
IBAN: HU03 1176 3347 5721 7886 0000 0000
BIC (SWIFT): OTPVHUHB

A pályamű beküldése: A pályázati anyagot kizárólag postai úton lehet megküldeni.

A borítékon, illetve küldeményen az alábbiakat kell feltüntetni:

  • A pályázat kiíróját: Miskolci Operafesztivál Nonprofit Kft.
  • postacímét: Miskolci Operafesztivál Nonprofit Kft., 3501 Pf. 634.
  • pályázat címét: „ A jövő kulcsa” Operaíró pályázat
  • feladót, vagyis a pályázót

Beküldendő anyagok:

1., A pályamű papíralapon és elektronikus adathordozón.

2., A pályamű történetét összefoglaló angol nyelvű tartalmi kivonat legfeljebb 1 A/4-es oldal terjedelemben.

3., A jelentkezési lapot kinyomtatott eredetiben aláírt példánya.

4., A nevezési díj befizetéséről szóló igazolás.

A pályamű (partitúra) mellett a pályázó nem kötelező jelleggel benyújthatja a pályamű

  • zenekari szólamanyagát, azonban döntőbe jutás esetén, az erről kapott értesítést követő 5 munkanapon belül köteles a befejezett zenekari szólam anyagokat a pályázó kiírója részére elektronikus úton megküldeni.
  • bármilyen egyéb hangzóanyagát.

Beküldési határidő: 2018. augusztus 22. napja 00:00 óra CET. A beküldési határidő a pályázat kiírójának történő kézbesítést jelent.

 

Szakmai bírálat: A pályaműveket 4-7 főből álló szakmai zsűri bírálja el. Kiválasztja a megítélése szerint a Bartók Plusz Operafesztivál Művészeti Kiáltványa tartalmának legmegfelelőbbnek tartott 3 vagy több pályaművet. Ezen kiválasztott pályaművek jutnak a döntőbe.

A szakmai zsűri a döntését, a döntőbe jutott művek listáját 2018. október 1. napján közzéteszi a www.operafesztival.hu weblapon.

A döntőbe jutott művek részleteit 2018 negyedik negyedévében, félszcenírozott előadásban, zongora kísérettel állítja színre.
A döntőben bemutatott darabok közül a zsűri kiválasztja, és a pályázat kiírója kihirdeti a nyertes akotást.
A döntés az előadást követő 1 munkanapon belül a www.operafesztival.hu weblapon kerül közzé tételre.
A pályázat kiírója a nyertes pályaművet teljes egészében, szcenírozva, zenekari kísérettel bemutatja, a pályázat évét követően megrendezésre kerülő Miskolci Operafesztiválon. A pályázat kiírója a nyertes pályamű Miskolci Operafesztiválon történő bemutatására nem köteles.
Díjazás és felhasználási jogok: Minden döntőbe jutott pályamű 1500 EUR díjazásban részesül.
A nyertes pályamű további 4000 EUR összegű díjazásban részesül, illetve a pályázat kiírójának feltett célja, hogy a rendelkezésre álló lehetőségek szerint a nyertes művet a következő évi Bartók Plusz Operafesztivál komplett operaelőadásként mutatassa be.

A felhasználási jogokat a Pályázati kiírás részletesen szabályozza:

Valamennyi díjazás összegének kifizetésére 2019. január 31. napjáig kerül sor. A díjakat a pályázat kiírója a díjazottak részére a jelentkezési lapokon megadott bankszámlaszámokra utalja át. A díjazás összege utáni adózás a pályázó állampolgársága, vagy tartózkodási helye szerinti jogszabályok szerint történik.

A pályázattal, a részvétellel, a pályázati dokumentációval kapcsolatos kérdéseiket az alábbi elérhetőségeken tehetik fel: Szakács Sára versenytitkár, email címe: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát..

 

Pályázati dokumentáció

Pályázati kiírás (doc) »

Pályázati szabályzat (doc) »

Jelentkezési lap (doc) »

 

emmi logo 80px miskolc cimer fel 80px nka csak logo rgb 80px    

Copyright © 2016 Miskolci Operafesztivál Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!  |   Impresszum »  |  Közérdekű információk »Adatkezelési tájékoztató »

↑ Top

facebook