Március 2018  << >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Ez következik

sebestyenmarta bk 14 resizeJótékonysági hangversenyt rendez a Bartók Plusz Operafesztivál az avasi műemlék templom orgonájának a javára. A Virágvasárnap az avasi templomban elnevezésű hangverseny április 9-én, vasárnap délután 5 órától kezdődik.


Miskolc nemzetközi hírű komolyzenei rendezvénye, a Bartók Plusz Operafesztivál programhelyszíneinek megválasztásával évről évre felhívja a figyelmet a város épített örökségére, szellemi értékeire. A köztereken megrendezett Ezrek operája program mellett hangversenyeket hallgathatott a közönség a páratlan kulturális örökségek között számon tartott belvárosi ortodox, evangélikus és református templomokban, de emlékezetes koncertek helyszíne volt a Kazinczy utcai zsinagóga is.

A kitűnő akusztikájú avasi műemléktemplom a fesztivál orgonahangversenyeinek állandó helyszíne. A hangszer hangzásának minőségének megőrzése ezért fontos a Bartók Plusz számára is, amely most jótékonysági hangversennyel szeretne hozzájárulni az orgona karbantartásához. Az avasi templomban a húsvét előtti hétvégén sorra kerülő, Virágvasárnap az avasi templomban elnevezésű hangversenyen Németh Csaba orgonaművész, a Szolnoki Bartók Béla Kórus, valamint a Miskolci Régizene Együttes áll a közönség elé. Előadásukban Jacob van Eyck, Hans Leo Hassler, Nicolas Vallet, Johann Sebastian Bach, Franz Schubert, Gioachino Rossini, Robert Schumann, Liszt Ferenc, Kodály Zoltán, Farkas Ferenc, Nancy Telfer, Michael Bojesen művei, valamint reformáció korabeli táncok csendülnek föl. Az est bevételét a Miskolc-Avasi Református Egyházközséghez juttatja el a Bartók Plusz Operafesztivál.

emmi logo 80px miskolc cimer fel 80px nka csak logo rgb 80px    

Copyright © 2016 Miskolci Operafesztivál Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!  |   Impresszum »  |  Közérdekű információk »Adatkezelési tájékoztató »

↑ Top

facebook