Szeptember 2021  << >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

Ez következik

carreras staj 19 10 09 1Világfigyelemre számot tartó programmal, José Carreras világhírű tenor hangversenyével nyílik jövőre a 20. Bartók Plusz. A rendhagyó koncert helyszíne 2020. június 12-én a miskolci Jégcsarnok. (Felhívjuk közönségünk figyelmét, hogy a hengversenyről jegyinformációt 2020 januárjában közöl az operafesztivál!)

– A sztárvendéggel csúcsra ért az operafesztivál, amely megalapítása óta missziójának tekinti, hogy a legmagasabb zenei kultúrát képviselve tegye fontossá és érdekessé Miskolc városát – fejtette ki a bejelentésre összehívott sajtótájékoztatón Kesselyák Gergely fesztiváligazgató. Majd felelevenítette azokat a mérföldköveket, amik idáig vezettek, és szólt arról a koncepcióváltásról is, amely a műfaj hagyományainak megtartása mellett lehetőséget nyitott az operajátszás és a kortárs zeneszerzés megújítására.
Szavait tovább fűzve Alakszai Zoltán, Miskolc város jegyzője úgy fogalmazott: a Bartók Plusz szimbóluma Miskolc fejlődésének. Ennek az eseménynek a fényében érzékelhető leginkább az az út, amit a város az elmúlt évtizedben bejárt.

carreras staj 19 10 09 2– José Carreras, egy világhírű művész miskolci fellépése újabb alkalmat kínál arra, hogy Miskolc és az operafesztivál a világ figyelmének középpontjába kerüljön – jelentette ki. Alakszai Zoltán a város további támogatásáról biztosította a fesztivált, amely – mint mondta – a művészetek alkotó, európai látószögből is érzékelhető otthonává formálta Miskolcot.
– Kevés olyan város van, amelynek ilyen magas színvonalon működő fesztiválja és ilyen minőségű zenekara van. Carreras számára nem volt kérdéses, hogy elfogadja a Bartók Plusz Operafesztivál felkérését – tudtuk meg a művész magyar származású menedzserétől. Primo Béla elmondta: a miskolci hangverseny programja még véglegesítés előtt áll, de a közönség biztos lehet abban, hogy a világ legszebb tenoráriáit hallhatja majd. Hasonlóképpen nem publikus a másik sztárvendég személy sem, akivel Carreras a színpadra áll.

A Bartók Plusz múltjára visszatekintve az alapítók egyike, Müller Péter Sziámi elégedettségéről szólt, amikor azt mondta: sikerült megtartani ezt a fesztivált a világ zenei térképén. Új perspektívákat adtak hozzá olyan új és úttörő programok, mint az Ezrek operája és a Bartók Plusz operaíró versenye. Ez utóbbival kapcsolatban Kesselyák Gergely elmondta: ötödik operaíró versenyét a Pavarotti Alapítvánnyal közösen írja ki idén a Bartók Plusz.

 

emmi logo 80px miskolc cimer fel 80px nka csak logo rgb 80px    

Copyright © 2016 Miskolci Operafesztivál Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!  |   Impresszum »  |  Közérdekű információk »Adatkezelési tájékoztató »

↑ Top

facebook