Január 2020  << >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Ez következik

josecarrerasgimenez webJose CarrerasHuszadik operaünnepére készül a Bartók Plusz Operafesztivál 2020-ban. A jubileum szenzációja a karrierjének ötvenedik évfordulóját ugyanebben az évben ünneplő operasztár, José Carreras hangversenye.

José Carreras Operagála – 2020. június 12. | Jegyvásárlás »

A katalán tenor 1970. január 8-án debütált a barcelonai Gran Teatre del Liceuban. Az egyik legszebb bel canto operaként számon tartott Bellini-műben, a Normában Flavióként mutatkozott be. A premier sikere újabb szerepet hozott számára, Verdi Nabuccójában Ismaelét játszhatta el, majd rátalált az első főszerep: Donzetti Lucrezia Brogia operájában Gennarót alakíthatta a darab 1970. december 19-i bemutatóján a spanyol operaszínpad legünnepeltebb szopránja, Montserrat Caballé oldalán...

Ezekkel az adatokkal idézte fel operaénekesi pályájának kezdetét Carreras 2020 januári Twitter-bejegyzése, amelynek idővonalát tovább görgetve számba vehetőek a ma is aktív művész fellépései, a fiatal énekesek pályára lépésének támogatásával kapcsolatos tevékenysége és jótékonysági hangversenyei.

A híradások sorába hamarosan felkerül a miskolci Bartók Plusz Operafesztivál is, amely a világ egyik legismertebb operalegendájának fellépésével várja a közönséget 2020. június 12-én.

photo jc liceu 20002 webA legendás Három tenor: Placido Domingo, Luciano Pavarotti, Jose CarrerasA nemzetközi figyelemre számot tartó hangverseny azon alkalmak egyike, amelyre a világsztár még „tartogatja” a hangját. Programjában felidézi a Luciano Pavarottival és Plácido Domingóval alakított Három tenor koncertjeit, amelyek nézők százmillióit hódították meg. Az első közös hangfelvételükből készült lemezből több mint 13 millió talált gazdára, amivel a tenorok felállították minden idők klasszikuszenei lemezeladási rekordját.

A Carreras ötletére összeállt tenortrió új fejezetet nyitott a komolyzenei „szórakoztatóiparban”. Előadásaikban az opera nem elitista stílusként jelent meg, hanem a műfaj lényegére koncentráltak: a széles közönségréteget megszólító, szenvedélyes érzelmeket közvetítő művekre. Emellett felléptek több könnyűzenei produkcióban, jótékonysági céllal közös felvételt készítettek a U2 együttessel, Jon Bon Jovival és a Spice Girlsszel, de felléptek a Queen emlékkoncertjén is.

A komolyzene és az operaműfaj új szemléletű megközelítéséről szólva hasonló irányelveket fogalmaz meg művészeti kiáltványában a Bartók Plusz Operafesztivál, amely a legigényesebb zenei kultúrát képviselő sztárvendég fellépésével is a legszélesebb közönséget kívánja megszólítani. Ahogy Kesselyák Gergely, a Bartók Plusz művészeti igazgatója fogalmaz: „Carrerassal csúcsra ért a miskolci operafesztivál, amely megalapítása óta missziójának tekinti, hogy a legmagasabb zenei kultúrát képviselve tegye fontossá és érdekessé az opera műfaját”.

José Carreras fél évszázados művészi életútján bejárta a világ legnevesebb operaházait és fesztiváljait 65 operát felölelő repertoárjával. Az operaszínpadoktól mára visszavonult művész napjainkban csak önálló hangversenyeken, különleges alkalmakon áll színpadra, hogy máig szenvedélyes, érzelmes stílusával újabb közönségréteget hódítson meg az énekelt zene és az opera számára.

José Carreras Operagála – 2020. június 12. | Jegyvásárlás »

Szólisták: José Carreras (tenor) | Martina Zadro (szoprán)
Közreműködik: Miskolci Szimfonikus Zenekar
Vezényel: David Giménez

Jegyárak: 30 000 / 23 000 / 17 000 / 12 000 Ft

Miskolc kártyával rendelkező nézőink 20% kedvezménnyel vásárolhatnak 3. és 4. árkategóriájú jegyeket (csak személyesen, a Miskolci Nemzeti Színház jegyirodájában)!

emmi logo 80px miskolc cimer fel 80px nka csak logo rgb 80px    

Copyright © 2016 Miskolci Operafesztivál Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!  |   Impresszum »  |  Közérdekű információk »Adatkezelési tájékoztató »

↑ Top

facebook