Július 2021  << >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Ez következik

carreras staj 19A José Carreras operafesztiváli hangversenyét bejelentő sajtótájékoztató 2019 októberében"Bár még döntés nem született, de szembe kell nézni vele: annak gyakorlatilag elúszott a lehetősége, hogy a szokásos nagy, tíznapos külföldi vendégjárást júniusra megszervezhessük." Interjú Kesselyák Gergely fesztiváligazgatóval.

 

Lesz-e idén Operafesztivál? A kérdést részben az indokolja, hogy bár a miskolci önkormányzat támogatja a város nagy múltú, jelentős rendezvénysorozatát, a megrendezéshez szükséges további, állami források megszerzése érdekében tett városvezetői lépések eredményeiről, vagy eredménytelenségeiről nincsenek hírek. Most a koronavírus-járvány is bizonytalanná teszi sok rendezvény sorsát. A huszadik Bartók Plusz Operafesztivált idén június 12-én kezdenék, a világhírű tenor, José Carreras koncertjével. Mire készülnek? Megkeresésünkre Kesselyák Gergely Liszt Ferenc-díjas karmester, a Bartók Plusz fesztiváligazgatója válaszolt.

– Nyilván lesz erről hivatalos kommunikáció. Én fesztiválvezetőként azt mondhatom el, hogyan áll a szénánk. Ez állapot és nem döntések sorozata. A Carreras-koncertet meg akarjuk tartani. Nem biztos, hogy ez az eredetileg meghirdetett időpontban, június 12-én lehetséges. Nem zárom ki a lehetőségét, hogy kiderül az ég és minden jóra fordul, és akkor nem kell más időpontot keresnünk. Figyelemmel kísérjük az eseményeket. Folyamatos tárgyalásban vagyunk José Carreras képviselőjével. Amikor úgy gondoljuk, hogy lehet pontosat mondani a fellépés időpontjáról, nyilatkozunk majd róla.

– Bár még döntés nem született, de szembe kell nézni vele: annak gyakorlatilag elúszott a lehetősége, hogy a szokásos nagy, tíznapos külföldi vendégjárást júniusra megszervezhessük. Magamban azzal próbálom elengedni, hogy nem a huszadik fesztivált ünnepeljük meg, hanem a húszéves Bartók Pluszt – majd 2021-ben. Ha idén semmit sem tudunk csinálni, akkor egyben az lesz a huszadik fesztivál is.

– Készült válságterv: ez egy négynapos fesztiválról szól. Ebben egyebek között a szívemhez nagyon közel álló Ezrek operája szerepel, egyelőre nem mondanám el a címet és a koncepciót – ha lesz belőle valami, hadd tudjunk neki együtt örülni. Reménykedünk, hogy nyáron lesz alkalom erre a négynapos fesztiválra.

– A Bartók Plusz Operafesztivál stábja online dolgozik, az elmúlt 20 év videóit gyűjtjük össze, megpróbáljuk homevideóban feldolgozni, és ha elmúlnak a fellegek, emlékvetítésen bemutatni – tájékoztatott Kesselyák Gergely, a Bartók Plusz fesztiváligazgatója.

Bujdos Atiila, Észak-Magyarország

Az eredeti cikk »»

emmi logo 80px miskolc cimer fel 80px nka csak logo rgb 80px    

Copyright © 2016 Miskolci Operafesztivál Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!  |   Impresszum »  |  Közérdekű információk »Adatkezelési tájékoztató »

↑ Top

facebook