November 2018  << >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Ez következik

E-mailNyomtatásExport ICS

Budapest Bár

Budapest Bár
Mikor:
2018. június 14., csütörtök 20:00 h
Hol:
Szent István tér
Miskolc
Kategória:
Koncert, Kísérőrendezvény
A Budapest Bár zenekar egy évtizede játssza sajátos és merész feldolgozásait abból a csodálatos dalkincsből, ami a magyar kávéházi zeneirodalomból ránk maradt. A koncerteken immár 10 album anyagából válogat a rendkívül sokszínű zenekar, amely 2017 decemberében ünnepelte 10. születésnapját.

Ebből az alkalomból összegeztek és megújultak: Best of lemezükkel összefoglalták a múltat és megszületett a Budapest című, új hangvételű lemezük. Ez a lemez nemcsak azért különleges, mert szinte minden dal a fővárosról szól, hanem azért is, mert a számos feldolgozás után túlsúlyba kerültek az új, saját dalok – ezekből is mutatnak jó néhányat, de válogatnak régi kedvencekből is.

A Budapest Bár a szívbemarkoló és szívderítő dalok cigányzenei feldolgozásával vált Magyarország egyik legnépszerűbb zenekarává. A védjegyükké vált egyedi stílusuk gyökerei az 1920-30-as évekbeli budapesti kávéházak világáig nyúlnak vissza. Az ismert és kedvelt dalokat cigányzenei alapokon, jazz, pop, rock, klezmer és számos zenei műfaji elemmel ötvözve értelmezik újra – ezzel megteremtve egy új zenei irányzat, a gypsy lounge alapjait.

A Budapest Bár vezetőjének és alapítójának, Farkas Róbertnek eredeti szándéka pontosan az volt, hogy új lendületet adjon a kávéházi cigányzene műfajának, életben tartva és megújítva a régi hagyományokat. A zenekarnak köszönhetően rég elfeledett dallamok váltak újra a hazai zenekultúra részévé. Számos régi dalt leporoltak, elfeledetteket élesztettek újjá, közismerteket öltöztettek új köntösbe, az utóbbi időben pedig számos új dalt is írtak. Korok, kultúrák, stílusok és korosztályok találkoznak a produkcióban – talán ezért is szeretik fiatalok és idősebbek egyaránt az együttest, amely mára többgenerációs kedvenccé vált. A Budapest Bár cikázik a zenei stílusok között és kiszakít a mindennapokból, örömzene a nyitott füleknek!

A zenekar tagjai:

Farkas Róbert – hegedű, gitár
Farkas Mihály – cimbalom
Ökrös Károly – harmonika, zongora
Farkas Richárd – bőgő
Kisvári Ferenc – dob

A Bartók Plusz Operafesztiválon a zenekarral fellépő énekesek:

Behumi Dóri
A Zeneművészeti Főiskola jazz tanszakán végzett, éneket és fuvolát tanult. Korábban a rendkívül népszerű Jazz + Az egyik dívája volt. 2009-től tagja a Budapest Bárnak, az egyik legtöbbet szereplő énekes, aki az éneklés mellett fuvolán is játszik.

Keleti András
A Colorstar énekese, zeneszerzője. Zenei világa talán legtávolabb esik a Budapest Bártól, mivel elsősorban pszichedelikus-elektronikus zenét játszik, viszont a „kávéházi műfajt” is magáévá tudja tenni. Az „átszellemülést” talán az is segíti, hogy időnként színészi szerepeket is vállal kisebb darabokban.

Mező Misi
A rendkívül népszerű Magna Cum Laude zenekar énekese, frontembere. 2014-ben csatlakozott a Budapest Bár énekeseihez.

Szűcs Krisztián
A Heaven Street Seven (HS7) frontembere, szövegírója és dalszerzője. A gitárpop stílust Magyarországon legjelesebben képviselő zenekar 15 éves fennállása óta rengeteg slágerrel gazdagította a zenei palettát. Krisztián írta a Budapest Bár első saját számát Húszezer éjszakás kaland címmel, mely 2014 egyik magyar nyári slágere lett.

Helyszín:

3525 Miskolc, Szent István tér
emmi logo 80px miskolc cimer fel 80px nka csak logo rgb 80px    

Copyright © 2016 Miskolci Operafesztivál Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!  |   Impresszum »  |  Közérdekű információk »Adatkezelési tájékoztató »

↑ Top

facebook