December 2019  << >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
        1
  2  3  4  5  6  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Ez következik

E-mailNyomtatásExport ICS

O/A de personis – A' la cARTe

O/A de personis – A' la cARTe
Mikor:
2019. június 16., vasárnap 19:00 h
Hol:
Szent István tér
Miskolc
Kategória:
Kísérőrendezvény

Opera két részben Monteverdi és Pergolesi műveiből (Il combattimento di Tancredi e Clorinda, La serva padrona)

A két mű története nem összefüggő, de tartalmuk egy probléma két oldalát mutatja meg. Monteverdi drámai művében keresztes lovagok küzdenek egymás ellen, s a győztes későn ismeri fel a maszk alatt ellenségében szerelmét. A La serva padrona című bohózatban pedig hierarchikus viszonyok miatt nem értik egymás szavát a szereplők.

Tudományos módon: a pozitív homlokzatait, minden civilizált társadalom és kor kitermeli, kevesen élnek álarcmentes életet. Kérdés, mekkora kárt okoz bennünk és környezetünkben az ezek miatt eltorzult kommunikáció. Férfi-női hatalmi harcok miatt a legtöbb párkapcsolat sérül. A darabok szerzői ideális egyensúlyról, igazi partneri egységről szólnak. Nem a külvilágnak mutatott domináns arcunkról (álarcunkról) írnak, hanem a bennünk élő, gyakran szinte kikutathatatlan vágyakozásról egy egyenrangú társ után.Az O/A – de personis című előadás illeszkedik abba a Philipp György által megálmodott elképzelésbe, miszerint karmesterként és rendezőként olyan összművészeti és operaelőadások létrehozását tartja elsődleges feladatának, melyek képesek a műfajt gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt érhetővé és szerethetővé tenni. A Heureka Music Agency szintén egyik küldetésének tekinti a klasszikus zenei műfajok megismertetését a szélesebb publikummal, így örömmel vállalta az együttműködést a produkcióban.

Szereplők: Bojtos Luca, Mózes Zoltán, Erdős Attila
Rendező, karmester: Philipp György
Kísér: Heureka Orchestra (művészeti vezető: Lombos Pál)

Helyszín:

3525 Miskolc, Szent István tér
emmi logo 80px miskolc cimer fel 80px nka csak logo rgb 80px    

Copyright © 2016 Miskolci Operafesztivál Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!  |   Impresszum »  |  Közérdekű információk »Adatkezelési tájékoztató »

↑ Top

facebook