Május 2021  << >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Ez következik

Tartalomjegyzék

14 milliomos napoly plakatAz előadás plakátjaOpera Eduardo De Filippo azonos című darabja nyomán, három felvonásban. A Teatro del Giglio di Lucca bemutatója.

 

Kiadó: Schott Music GmbH & Co KG, Mainz
Olaszországi kiadó: Sugarmusic SpA - Edizioni Suvini Zerboni, Milano

Koprodukció az LTL OperaStudio Projekt keretében (Teatro C. Goldoni di Livorno, Teatro del Giglio di Lucca, Teatro di Pisa)

Fordítás: Jánszky Lengyel Jenő

Szereplők: Gennaro Iovine - Giampiero Cicino, Amalia, a feleség - Gaia Matteini, Maria Rosaria, a lányuk - Paola Santucci, Amedeo, a fiuk - Saverio Pugliese, Errico, a "csudaszép" - Armaz Darashvili, Peppe, az "emelő" - Veio Torcigliani, Riccardo Spasiano, könyvelő - Juan José Navarro, Federico - Antonio Sapio, A félpap - Gianluca Tumino, Pascalino, a festő - Antonino Schifaudo, Ciappa, tábornok - Giuseppe Pellingra, Peter, amerikai őrmester - Stefano Trizzino, Adelaide Schiano - Marta Lotti, Assunta, az unokahug - Alessandra Masini, Donna Peppenella - Raluca Pescaru, Donna Vincenza - Teresa Gargano, Rituccia, Gennaro legkisebb lánya - Kőhegyi Anna

Közreműködik: Miskolci Szimfonikus Zenekar

Korrepetitor: Salvatore Galante, Loredana Scalcione
Színpadmester: Guido Pellegrini
Produkciós titkár: Susanna Buttiglione
Színpadtechnika, tervezés: Luca Barsanti
Fő színpadtechnikus: Andrea Natalini
Fővilágosító: Tiziano Panichelli
Kellékes: Daniela Giurlani
Szabászati koordináció: Sartoria Teatrale Fiorentina di Massimo Poli (Massimo Poli Firenzei Színházi Szabászata)
Smink és paróka: Sabine Brunner
A díszlet kivitelezője: Laboratorio del Teatro del Giglio di Lucca
Jelmez: Costumi d''Arte srl, Roma
Kellék: E. Rancati, Milano
Cipő: Pedrazzoli-CTC, Milano
Parókák: Artimmagine, Napoli
Díszlet és jelmez: Alessandra Torella
Világosítás: Marco Minghetti
Karmester: Matteo Beltrami
Rendező: Fabio Sparvoli

2014. 06. 18., szerda, 21:00 – Miskolci Nemzeti Színház, Nyári Színház


Cselekmény

Egy család élete rajzolódik elénk a második világháború idején. Olyan egyszerű embereknek az élete, akik a társadalom árnyékos oldalára szorultak, de nem akarnak elsüllyedni, inkább vámszedői lesznek a háborús nélkülözésnek.
A családfőt, az állástalan villamoskalauzt elviszik katonának, és amíg rá számos megpróbáltatás vár, addig az otthonmaradók feketézésből felvirágoztatják a családi kasszát. Hazaérkezésekor Gennaro megdöbbenve tapasztalja a változásokat, idegenként mozog saját lakásában. Az öreget mindenki kicsit ütődöttnek tartja, ám az erkölcsi igazságot mégis ő mondja ki: a háború nem ért véget, mert a jó és rossz még küzd egymással.
A főszereplő Gennaro úr igazi kispolgári gondolkodású, családjának kiszolgáltatott, kezdetben tragikomikus figura. Bár a háború nyomort, pusztulást zúdít az emberiségre, szétzülleszti a családot, ő reménykedik a jövőben, érzi és hiszi, hogy közeleg egy szebb holnap. Felesége, Amália jóval fiatalabb nála. Hamisítatlan nápolyi, írástudatlan proletárasszony, aki mindenkin keresztülgázol, elhanyagolja gyermekeit. Az asszony arra hivatkozik, szükségből feketézik, hogy gyermekeinek enni adhasson. A darab harmadik fontos alakja Enrico, a feketéző császárrá nőtt, munkanélküli sofőr. A nápolyi külváros egyik jellegzetes figurája, a leányszíveket, de még az öregedő Amália szívét is megdobogtató szépfiú.
A kérdés, melyre a darab végén válaszol a szerző az, hogy folytatható-e így tovább az életük.

címkék: fesztiválok listája: 2014
műfaj: opera
kategóriák: fesztiváli főprogramok
emmi logo 80px miskolc cimer fel 80px nka csak logo rgb 80px    

Copyright © 2016 Miskolci Operafesztivál Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!  |   Impresszum »  |  Közérdekű információk »Adatkezelési tájékoztató »

↑ Top

facebook