November 2021  << >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Ez következik

…CATSANDOX: Takáts Eszter + Müller Péter Sziámi + Theater Brass + Weszely Ernő - Az új zenekar bemutatkozó országos turnéjának első állomása: Miskolc.

 

A pécsi Takáts Eszter 12 éve ír dalokat. Munkássága itthon hiánypótló, szervesen illik a nemzetközi zene egy olyan vonalába, ahol számos női énekes-dalszerző, Johnny Mitchell, Nico, Suzan Vega, Sheryl Crow, Katie Melua vagy akár Björk tette le varázslatos névjegyét. Magyarországon a nagyszerű női énekesek mellett sem túl gyakoriak a női dalszerző-előadók.

Müller Péter Sziámi költő, szövegíró-énekes útját az URH, a Kontroll Csoport és a Sziámi különböző formációi jelzik. Duóban lép fel Szakcsi Lakatos Bélával és Kirschner Péterrel.

Számos meghatározó előadónak és fiatal tehetségnek írt dalszöveget magyarul és angolul. A Sziget Fesztivál és a Miskolci Nemzetközi Operafesztivál alapítója.

Most pedig egymásra találtak a …CATSANDOX-ban.

Lassan egy éve dolgoznak együtt, vendégeskednek egymás fellépésein. Ennek az összehangolódásnak a végpontja az új zenekar, a …CATSANDOX, amelyben együtt éneklik közösen írt számaikat és néhány legkedvesebb korábbi saját opust.

Takáts Eszter zenekarának eddigi, akusztikus hangzását erőteljesebb váltotta fel azáltal, hogy a cajun helyére dobszerkó, a harmonikáéra pedig erőteljes villanygitár került. Új hangszerelésben szólalnak meg többek közt Eszter utolsó nagylemezének, a Karcos üdvözlet-nek legjobb dalai is.

A …CATSANDOX tagjai: Bakai Márton (hegedű, mandolin), Kirschner Péter (Európa Kiadó – gitár); Müller Péter Sziámi (ének, kutyaütő hangszerek), Restás Gergő (dobok), Szalay Tamás (basszus), Takáts Eszter (ének, gitár)

címkék: fesztiválok listája: 2012 Puccini
műfaj: koncert,kísérőrendezvény
közreműködők: zenekar
kategóriák: kísérőrendezvények
emmi logo 80px miskolc cimer fel 80px nka csak logo rgb 80px    

Copyright © 2016 Miskolci Operafesztivál Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!  |   Impresszum »  |  Közérdekű információk »Adatkezelési tájékoztató »

↑ Top

facebook