Nyomtatás

hot jazz band webAz 1945 utáni Magyarországon élőzenei előadásban, korhű, nagyzenekari formában először csendülnek fel ismét a hazai jazzkorszak, az 1920-as, ’30-as, ’40-es évek emblematikus melódiái.

Akkoriban minden euro-atlanti kultúrkörbe tartozó országban a jazz volt a szórakoztatóipar zenéje. Minden nemzet megfűszerezte a maga sajátosságaival. A magyar szerzők ebben élen jártak, s talán az amerikai után a világon leggazdagabb zenei termést szolgáltatták, párhuzamosan a mozifilmekkel.

A fesztiváli koncerten bemutatott repertoár csupa sikerszámból áll, amiket a nagyközönség is jól ismer. A fellépő Gramophonia formáció gerincét a harmincéves, sikeres múltra visszatekintő, Kossuth-díjas Hot Jazz Band alkotja. A mai trendi újragondolásokkal ellentétben az együttes valóságos időutazást kínál a hallgatóknak. Az autentikus hangzás egyik különlegessége a frontember, Bényei Tamás napjainkban egyedülálló „sarmőr” éneklési stílusa.

A Hot Jazz Band kitűnő zenészbarátaival kiegészülve szép reményekkel lép az Operafesztivál közönsége elé, ezzel is tisztelegve a nagyszerű zeneszerző- és zenész elődöknek.

2018. június 10. – Szent István tér, Miskolc

címkék: fesztiválok listája: 2018
műfaj: koncert
kategóriák: kísérőrendezvények