Június 2020  << >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  910111314
15161718192021
22232425262728
2930     

Ez következik

a dgimenezc 0996 webDavid Giménez A  Barcelonában született karmester világhírű zenekarok és énekesek dirigense.

David Giménez (teljes nevén David Giménez Carreras) zenei képzettségét szülővárosában zongora és zeneszerzés szakon szerezte a Liceu Conservatorioriban. Karmesteri tanulmányokat a bécsi zenei főiskolán (Hochschule für Musik), majd a londoni zeneakadémián folytatott Sir Colin Davis mellett.

Karrierje 1994-ben indult a Hannover NDR Zenekarnál. Kezdeti sikereit követően világszerte felfigyeltek tevékenységére, így a legismertebb zenekarok és szólisták dirigenseként olyan helyszíneken lépett fel, mint a Royal Albert Hall, a Berlini Filharmónia, a Salle Pleyel, a Vienna Konzerthaus, a Tokió Suntory Hall, illetve a New York-i Carnegie Hall és Avery Fisher Hall. Ezekben az években David Giménez több mint 200 zenekart dirigált, köztük a Bécsi Filharmonikusokat, a Londoni Szimfonikusokat, a Münchni Filharmonikusokat, az Orchestre de Paris-t, a Chicagói Szimfonikusokat, a Tokiói Szimfonikusokat és az Új Japán Filharmonikusokat. Jelenleg a Bukaresti Filharmonikus Zenekar fő vendégkarmestere és a barcelonai Orquestra Simfònica del Vallès karnagya.

Az opera fontos része Giménez zenei életének. Széles repertoárjával bemutatkozott már a bécsi Staatsoperben, a londoni Királyi Operaház Covent Gardenben, a Zürichi Operában, a berlini Deutsche Operben, a Champs Elysées Színházban, a Washingtoni Operában, a barcelonai Gran Teatre del Liceuban, a madridi Teatro Realben és a Sydney Operaházban. Operakarmesterként nagyra becsülik, hogy kivételesen érti az énekhang sajátosságait, így rendszeresek a fellépései a legnevesebb énekesekkel, mint José Carreras, Plácido Domingo, Kiri Te Kanawa, Roberto Alagna, Angela Gheorghiu vagy Bryn Terfel.

Vendégszereplések kötik a milánói Teatro alla Scalá-hoz, a bilbaói Teatro Arriaga vagy a párizsi Theatre du Champs Elysées-hez. Számos európai, ázsiai és dél-amerikai turnén csatlakozott José Carrerashoz, Plácido Domingóhoz, Kiri te Kanawa-hoz vagy Roberto Alagna-hoz. De részt vett olyan nyári fesztiválokon is, mint a Peralada vagy a Cap Roig.

Szakértelmére olyan rangos nemzetközi versenyek zsűrijében is számítanak, mint az olaszországi Voci Verdiane (ének) és a spanyolországi Reina Sofia (zeneszerzés).

David Giménez közreműködésével hangfelvételek készültek a Decca, a BMG Classics, a Koch-Schwann, az Erato és a Discmedi kiadóknál.

 

Fellépése az operafesztiválon:

2020. 06. 12.
» José Carreras Operagála

címkék: fesztiválok listája: 2020
közreműködők: karmester,zeneszerző
kategóriák: előadók, alkotók

José Carreras Operagála

június
péntek
12
20:00 h
Szólisták: José Carreras (tenor) | Martina Zadro (szoprán) Közreműködők: Miskolci Szimfonikus Zenekar Vezényel: David... | tovább az esemény részleteihez »
emmi logo 80px miskolc cimer fel 80px nka csak logo rgb 80px    

Copyright © 2016 Miskolci Operafesztivál Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!  |   Impresszum »  |  Közérdekű információk »Adatkezelési tájékoztató »

↑ Top

facebook