Április 2020  << >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

Ez következik

duda eva 1Duda Éva (fotó: Dömölky Dániel)koreográfus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Független alkotó, koreográfus, táncművész.

A Táncművészeti Főiskola koreográfus szakán végzett. Szabadúszó alkotóként számos önálló projektet hozott létre alkalmi és változó csapatokkal, továbbá meghívásoknak tett eleget professzionális táncegyütteseknél és színházi társulatoknál. A Duda Éva Társulatot 2009-ben alapította a Lunatika című előadás táncművészeivel és állandó alkotótársával, Kunert Péter zeneszerzővel. Munkái a fizikai tánc és fizikai színház irányvonalait követik.

Koreográfiáit a lendületes és váratlan váltások jellemzik, a teljes mozdulatlanságtól a rendkívül energikus, gyors és komplikált motívumokig. A fizikalitásra fókuszálva elegyíti a kortárs és modern technikák különböző elemeit, gyakran merít akár utcai táncokból, különféle autentikus néptáncokból vagy éppen harcművészeti irányzatokból.

Önálló előadásainak témája mindig a humánum, elsősorban az ember belső folyamatainak törvényszerűségei, zárt közösségek erőviszonyainak, emocionális állapotainak feltárása és vizsgálata foglalkoztatják. Fontos számára a változatosság és az újítás, gyakran illetik munkáit költőinek, érzékinek, személyesnek.

A társulati működés mellett gyakran működik közre zenés színházi produkciókba, elsősorban musicalek és operák mozgásvilágának tervezése és komponálása a fő területe, de egyéb zenés produkciókhoz és mozgásszínházi előadásokhoz is készít koreográfiát. Rendszeresen dolgozik többek között Kerényi Miklós Gábor és Eszenyi Enikő rendezők felkérésére, valamint a Szegedi Szabadtéri Játékok nagyszabású előadásainak visszatérő alkotója, ahol több mint 10 produkciót készített.

Lábán Rudolf-, Imre Zoltán- és Harangozó Gyula-díjas művész.


Operafesztiváli produkció:

2016. 06. 17.
» Bizet: Carmen

 

 

emmi logo 80px miskolc cimer fel 80px nka csak logo rgb 80px    

Copyright © 2016 Miskolci Operafesztivál Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!  |   Impresszum »  |  Közérdekű információk »Adatkezelési tájékoztató »

↑ Top

facebook