Június 2021  << >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
282930    

Ez következik

sonya yoncheva 1Szonja JoncsevaSzoprán.
A világ legjelentősebb operaházaiban történt bemutatkozásait követően Szonja Joncseva hamar generációja egyik legígéretesebb és legizgalmasabb előadója.

Szonja Joncseva 1981-ben született Bulgáriában. Zongora és ének tanulmányait szülővárosában, Plovdivban végezte Nelly Kojcseva osztályában. Master fokozatát a Genfi Konzervatóriumban szerezte meg klasszikus ének szakon, Danielle Borst növendékeként. Szonja Joncseva számos rangos verseny győztese. 2010-ben megnyerte Plácido Domingo Operalia Énekversenyét, és elnyerte a CulturArte Különdíjat. A 2007-es Aix en Provence Fesztiválon az Amis du Festival különdíját kapta a Così fan tutte Fiordiligi szerepében nyújtott alakításáért, és több ösztöndíjat is nyert olyan svájci alapítványoktól, mint a „Mosetti” és a „Hablitzel”. Szonja Joncseva több első díjat kapott hazájában, Bulgáriában is: a „Német és Osztrák Klasszikus Zenei Verseny”-en 2001-ben, a „Bolgár Klasszikus Zenei Verseny”-en és az „Ifjú Tehetségek” versenyén pedig 2000-ben. A Bolgár Nemzeti Televízió 2000. évi „Hit-1” versenyén Szonja Joncsevát és fivérét, Marin Joncsevet egyaránt „Az év énekese” díjjal tüntették ki.

A világ legjelentősebb operaházaiban történt bemutatkozásait követően Szonja Joncseva hamar generációja egyik legígéretesebb és legizgalmasabb előadója lett.

Metropolitan Opera-beli debütálására Gilda szerepében került sor Verdi Rigolettójában 2013-ban. Ezt követően a New York Times így írt róla: „[Szonja Joncseva] bájos színpadi megjelenése pompás, átütő erejű hanggal párosult. (…) Ragyogó vokális teljesítményével az énekesnő a látszólag félénk Gilda lelkében kavargó gazdag érzelemvilág minden árnyalatát, a lány érzéki vágyait is meg tudta mutatni.” A szoprán énekesnő széles repertoárjában ugyanúgy megtalálható a barokk zene, mint Mozart, Verdi és Puccini művei. Szonja Joncseva hamar a világ vezető operaházainak állandó vendége lett, ideértve a New York-i Metropolitan Operát, a londoni Királyi Operaházat (Covent Garden), a müncheni Bajor Állami Operaházat, a Berlini és a Bécsi Állami Operaházat, valamint a Párizsi Operát.

Az énekesnő zenész partnerei között ott található Sting és Elvis Costello, de a bolgár szoprán előszeretettel fordul a filmzene felé is: ennek kapcsán mindenekelőtt a világhírű zeneszerzővel, Vlagyimir Cosmával való együttműködése emelendő ki.

Szonja Joncseva felvételeit a Sony Classical adja ki, első felvétele 2015 elején jelent meg. Az énekesnő „Rolex Nagykövet”.

 

Operafesztiváli fellépése:

2016. 06. 10.
» A Bartók Plusz Operafesztivál 2016 nyitóhangversenye

 

 

címkék: fesztiválok listája: 2016
közreműködők: operaénekes
kategóriák: előadók, alkotók
emmi logo 80px miskolc cimer fel 80px nka csak logo rgb 80px    

Copyright © 2016 Miskolci Operafesztivál Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!  |   Impresszum »  |  Közérdekű információk »Adatkezelési tájékoztató »

↑ Top

facebook