Nyomtatás

tenor

A chilei születésű tenor 1995-ben Nathaniel (Hoffmann meséi) szerepével debütált Santiagoban. További híres santiagói szerepei közé tartozott Ismail (Nabucco) és Rodolfo (Luisa Miller).

Fellépett többek között Stuttgartban, Lipcsében, Rotterdamban, Wiesbadenben, Amsterdamban, Innsbruckban, Mannheimben (ahol ma is az egyik vezető énekes) és Strasbourgban olyan szerepekben, mint Malcolm (Macbeth), Pang (Turandot), Alfredo (Traviata), Riccardo (Álarcosbál), Rodolfo (Bohémélet) és Edgardo (Lammermoori Lucia).

Alakította már Bécsben a Traviata Alfrédját, Trapaniban pedig a Rigoletto hercegét. 2003-ban a Turandot Pongját játszotta a San Francisco-i operaház színpadán. Hangversenyeken is rendszeresen fellép: énekelt Mozart és Donizetti Requiemjében, Beethoven IX. szimfóniájában, Rossini Stabat Materében és Puccini Messa di Gloriájában. A Nabuccoból és több Rossini-műből felvételt is készített. Szerepei: Pollione (Norma) és Nemorino (Szerelmi bájital) Mannheimben.2005 szeptemberétől a Berlini Operaház tagja.

Operafesztiváli fellépése:

2005. 06. 12.

» José Cura est
2005. 06. 24.

» Donizetti: Lammermoori Lucia

címkék: fesztiválok listája: 2005 Bel canto
közreműködők: operaénekes
kategóriák: előadók, alkotók