Nyomtatás

mitteleuropaische kammerorchesterMitteleuropäische KammerorchesterKamarazenekar.

A bécsi székhelyű Közép-Európai Kamarazenekart 2005-ben alapították. Létrejötte a Bécsi Zene- és Előadóművészeti Egyetem lelkes és vállalkozó szellemű, különböző nemzetiségű volt diákjainak köszönhető.

A más és más zenei háttérrel rendelkező művészek közössége változatos repertoárt tesz számukra lehetővé. A társulat elsődleges célja, hogy ne csak Bécsben, de határokon átívelően, a teljes közép-európai régió kulturális életében, annak zenei centrumaként töltsön be meghatározó szerepet.

A 2008/09-es évadban rendezett projektjük a Hermész nevet viselte, az istenét, aki kapcsolatot teremt és közvetít az isteni és az emberi világ között. A különböző kultúrákat és generációkat összekötő koncertekre kelet- és közép-európai városokban került sor: Bécsben, Budapesten, Pozsonyban és Bukarestben. Valamennyi hangversenyen a zenekarhoz közel álló, fiatal zeneszerzők, illetve jelentős, kortárs európai komponisták műveit játszották. A koncerteket bécsi művészek videó installációi és vetítései is gazdagították.

 

Operafesztiváli fellépésük:

2016. 06. 16.
» A Mitteleuropäische Kammerorchester hangversenye