Nyomtatás

szuts apor webzeneszerző, karmester, zongoraművész, zenei igazgató

A Magyar Televízió Virtuózok komolyzenei tehetségkutató verseny hozta meg számára az országos ismertséget. A hallei kirurgus című operájával 2014-ben elnyerte a Bartók Plusz Operafesztivál operaíró versenyének Tehetség-díját.

A Budapesten, 1993-ban született művész 2006 és 2014 között a Bartók Béla Konzervatórium növendéke volt Csemiczky Miklós és Kocsár Miklós tanítványaként, majd a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen folytatta tanulmányait, Kecskés Balázs és Baranyay László tanítványaként.

2012-ben zenésztársaival együtt megalapították az ApOrchestra Szimfonikus Zenekart, melynek mai napig is vezető karmestere.

Zongoristaként több hazai és nemzetközi versenyen is megfordult, többek között 2012-ben az Aci Bertoncejl Nemzetközi Zongoraversenyen, ahonnan 2. díjjal tért haza. 2014-ben indult és a középdöntőig jutott a Virtuózok című tehetségkutató műsorban.

Számos helyen, több neves zenekarral, például Csíki Kamarazenekarral, a Miskolci Szimfonikus Zenekarral vagy a Budafoki Dohnányi Zenekarral adott már koncertet.

2014-ben a Bartók Plusz Operafesztivál operaíró versenyének Tehetség-díjasa lett A hallei kirurgus című operájával, melyet saját vezényletével mutattak be a Debreceni Csokonai Színházban.
Állandó résztvevője az MTVA Hangvilla című zenei ismeretterjesztő sorozatának, ahol Batta András zenei illusztrátoraként működik közre.

Műve az operafesztiválon:

» 2018. 06. 15., 16.
W. A. Mozart – Szüts Apor: RockGiovanni

címkék: fesztiválok listája: 2018
kategóriák: előadók, alkotók