b_250_250_16777215_00_images_stories_szek_eloadasok_kat_opera_bastien_vj_02_550.jpgOpera egy felvonásban olasz nyelven – a Kassai Musica Iuvenalis Vonósegyüttes vendégjátéka

Közreműködik: A Kassai Musica Iuvenalis Vonósegyüttes

Díszlet- és jelmeztervező: Davide Amadei

Vezényel: Igor Dohovic

Rendező: Gianni Marras

Bastienne – Lucia Knotekova

Bastien – Ján Rusko

Colas – Marián Lukáč

Bastienne, a pásztorlány szerelmi bánatában Colashoz fordul, aki faluszerte nagy varázsló hírében áll, és akiről azt beszélik: egyedül ő tud segíteni az ilyesfajta bajokon. A lány elmondja neki, hogy kedvese, Bastien, a pásztorfiú elhidegült tőle, sőt talán el is fogja hagyni. Colas azt a tanácsot adja a lánynak, hogy öltözzön kihívóbban, ne mutassa ki a fiú iránt érzett szerelmét, és tegyen úgy, mintha mást szeretne.

Bastienne távozása után megérkezik Bastien, aki elképedve hallgatja, amit Colas mesél: kedvese elhidegült tőle. A varázsló szavait alátámasztja a visszatérő Bastienne viselkedése: olyan kurtán-furcsán bánik szerelmesével, hogy az szomorúságában véget akar vetni életének.

Colas ezt már nem hagyhatja annyiban, és halandzsa varázsmondókával „összebűvöli” az ifjú párt. Fáradozását siker koronázza: Bastienne visszatér régi kedveséhez, aki ismét fülig szerelmes belé – hála a lány okos viselkedésének, és persze a varázslatnak.

2009. június 21., vasárnap 16 óra, Miskolci Nemzeti Színház, Földszinti Foyer

Tags: fesztiválok listája: 2009 Bécs
műfaj: opera
kategóriák: fesztiváli főprogramok
emmi logo 80px miskolc cimer fel 80px nka csak logo rgb 80px    

Copyright © 2016 Miskolc Opera Festival Nonprofit Ltd. All rights reserved!  | Legal notice »

↑ Top

facebook