b_250_250_16777215_00_images_stories_szek_eloadasok_kat_opera_aki_hutlen_vj_31_resize.jpgVígopera két felvonásban, olasz nyelven

Közreműködik: az Orfeo Zenekar korabeli hangszereken

Vezényel: Vashegyi György

Rendező: Káel Csaba

Libretto: Marco Coltellini

Szereplők:

Vespina – Csereklyei Andrea

Sandrina – Celeng Mária

Nencio – Timothy Bentch

Filippo – Kálmán László

Nanni – Kovács István

Vespina úgy érzi, szerelmese, Nencio már nem olyan kedves hozzá, mint régen. Valóban: Filippo, a gazdag szőlőbirtokos rábírta a módos legényt, hogy az ő lányát, Sandrinát vegye feleségül. Sandrina azonban Vespina bátyját, Nannit szereti – csakhogy a testvérek teljesen vagyontalanok.

Vespina és Nanni bosszút forral. A lány öregasszonynak öltözik, felkeresi Filippót, és elhiteti vele, hogy Nenciónak a szomszéd faluban felesége és három gyereke van. A felháborodott atya erre nyomban kidobja a vőlegényjelöltet.

A cselszövés ezzel még nem ér véget. Barátjától, a főúri lakájtól Nanni gyönyörű hintót és pompás ruhákat kap kölcsön. Vespina ezúttal grófnői, Nanni pedig udvarmesteri álruhát ölt. A „grófnő” hamar behálózza Filippót, és az öreg meg is kéri a kezét. Vespina ebbe csak úgy egyezik bele, ha kérője előbb férjhez adja lányát, hogy az ne öregítse az új feleséget. Mindjárt ajánl is férjet: az „udvarmestert”.

Miután Sandrinát és Nannit összeadták, Vespina leleplezi magát. Nencio – bűnét bánva – visszatér hozzá. Egyedül Filippo marad hoppon.

2009. június 14., vasárnap 21 óra, Nyári Színház, Miskolc

Tags: fesztiválok listája: 2009 Bécs
műfaj: opera
kategóriák: fesztiváli főprogramok
emmi logo 80px miskolc cimer fel 80px nka csak logo rgb 80px    

Copyright © 2016 Miskolc Opera Festival Nonprofit Ltd. All rights reserved!  | Legal notice »

↑ Top

facebook