b_250_250_16777215_00_images_stories_szek_eloadasok_kat_koncert_2007_pelleas_bk_4.jpgOpera öt felvonásban, francia nyelven. Koncertszerű előadás – a Miskolci Operafesztivál Kht., a Művészetek Palotája és a Nemzeti Filharmonikus Zenekar és Énekkar közös produkciója

Libretto: Maurice Maeterlinck

Közreműködik: Nemzeti Filharmonikus Zenekar és Énekkar

Vezényel: Kocsis Zoltán

 

Mélisande – Juliette Galstian

Pelléas – Leonardo Caimi

Arkel – Jérôme Varnier

Golaud – Vincent Le Texier

Geneviève – Meláth Andrea

Yniold – Sáfár Orsolya

 

Játszódik Allemonde várában és környékén, a középkorban.

Golaud sírdogáló lányra lel egy sűrű erdőben. Magával viszi nagyapja várába, és feleségül veszi. A fiatalasszony, Mélisande sokat van együtt Golaud testvérével, Pelléasszal. Egyszer Mélisande sokáig játszadozik a férjétől kapott jegygyűrűvel, amíg egy mély kútba ejti. A jóval idősebb Golaud szívében fokozatosan felébred a féltékenység öccse iránt. A gyűrű elvesztésének nagy jelentőséget tulajdonít. Szenvedélye egyre alantasabb cselekedetekre sarkallja: első házasságából származó fiával, a kis Yniolddal figyelteti Pelléast és Mélisande-ot, de semmi nem támasztja alá a gyanút, hogy megcsalják. Pelléas hosszú útra készül, arra kéri Mélisande-ot, találkozzanak még egyszer, hogy elbúcsúzhassanak.

Golaud kilesi őket, és megöli Pelléast. Mélisande megszüli gyermekét, de haldoklik. Golaud még most is arról faggatja, szerette-e Pelléast. Az asszony csak annyit tud mondani, hogy ártatlanul szerették egymást, majd örökre lehunyja szemét.

2007. június 15., péntek 18 óra, Nyári Színház, Miskolc

2007. június 16., szombat 18.30 óra, Művészetek Palotája, Budapest

Tags: fesztiválok listája: 2007 Párizs
műfaj: opera,koncert
kategóriák: fesztiváli főprogramok
emmi logo 80px miskolc cimer fel 80px nka csak logo rgb 80px    

Copyright © 2016 Miskolc Opera Festival Nonprofit Ltd. All rights reserved!  | Legal notice »

↑ Top

facebook