schreiber papirszinhaz2 webAz egri Dobó István Vármúzeum gyűjteményéből összeállított kiállítás a Színháztörténeti és Színészmúzeumban. 

A papírból készült színházi játék a virágkorában, a 19. században nem hiányozhatott a polgári családok otthonából. A litografált papíríveken megjelenő Schreiber Gyermek Színház Jacob Ferdinand Schreiber esslingeni nyomdájából indult útjára 1878-ban, s egészen 1926-ig gyártották. Sok év alatt széles körben elterjedt, és Európa-szerte ismertté vált.
Schreiber papírszínházának „repertoárja” 69 színházi előadást kínált, melyben irodalmi művek, operák, mesék találhatók. A műegész 849 darabból áll, melynek részei: áttört színpadkeret, színfalak, oldalkulisszák, díszletek, kellékek, jelmezes szereplők és szövegkönyvek.
A Dobó István Vármúzeum gyűjteményét bemutató kiállítás 20 színpadi jelenettel idézi meg A varázsfuvola, a Tannhäuser, Az orléans-i szűz, a Genovéva, A säckingeni trombitás, a Haramiák, a Csipkerózsika, a Hamupipőke, a Nyolcvan nap alatt a föld körül, a Grant kapitány gyermekei, Az Ezeregyéjszaka meséi és sok más szépirodalmi művet.

Megtekinthető:
2016. 06. 10–19. – Színháztörténeti és Színészmúzeum, Miskolc

Tags: fesztiválok listája: 2016
műfaj: kiállítás,gyerekeknek
kategóriák: egyéb fesztiváli programok
emmi logo 80px miskolc cimer fel 80px nka csak logo rgb 80px    

Copyright © 2016 Miskolc Opera Festival Nonprofit Ltd. All rights reserved!  | Legal notice »

↑ Top

facebook