b_250_250_16777215_00_images_stories_szek_eloadok_kat_szolista_wolfgang_schone_mozesaron_vj_54.jpgÉszak-Németországban született, Hannoverben és Hamburgban tanult. Pályája koncerténekesként indult, majd 1970-ben kezdődött sikeres európai operakarrierje. 1973-ban a Stuttgarti Opera tagja lett, és a mai napig a társulat fő erőssége. A kamaraénekesi címet 1978-ban nyerte el.

1974 óta rendszeresen lép fel Európa nagy operaszínpadain: Bécsben, Münchenben, Hamburgban, Berlinben, Párizsban és Amszterdamban. Visszatérő vendége a vezető európai zenei fesztiváloknak Bécsben, Salzburgban, Münchenben, Aix en Provance-ban, valamint Izraelben is. Együtt dolgozott a világ legnagyobb karmestereivel, többek között Karajannal, Jochummal, Kubelikkel, Soltival, Pritcharddal, Mehtával, Mutival, Sawallisch-sal, Sinopolival, Chaillyval, Dohnányival és Rattle-lel.

Legutóbb Genfben láthatta a közönség az Árnyék nélküli asszony Barakjaként, Amszterdamban A bolygó hollandiban lépett fel, Stuttgartban Rigolettóként, a Saloméban pedig Jochanaan szerepében hallhatták. Az utóbbi négy évben énekelte Pfitzner Palestrináját Berlinben, a Lulu Dr. Schönjét Glyndebourne-ben. A BBC Promenád Koncerteken a Teremtésben énekelt, az amsterdami Concertgebouw-ban az Arabella koncertelőadásában Mandryka szerepét alakította. Párizsban és Amszterdamban a Parsifal Amfortas szerepét alakította a Birminghami Szimfonikusokkal, Sir Simon Rattle vezényletével. Lemezfelvétel készült vele többek között a Parsifal, a Bajazzók és A hallgatag asszony című operákból, valamint Bach-kantátákból.

Operafesztiváli fellépése:

2009. 06. 17.

» Arnold Schönberg: Mózes és Áron

Tags: fesztiválok listája: 2009 Bécs
közreműködők: operaénekes
kategóriák: előadók, alkotók
emmi logo 80px miskolc cimer fel 80px nka csak logo rgb 80px    

Copyright © 2016 Miskolc Opera Festival Nonprofit Ltd. All rights reserved!  | Legal notice »

↑ Top

facebook