b_250_250_16777215_00_images_stories_szek_eloadok_kat_szolista_borsos-edith.jpgszoprán

A 2011-ben Szegeden megrendezett 2. Simándy József Nemzetközi Énekverseny győztese, amelynek zsűrielnöke Marton Éva operaénekes volt. Ezt megelőzően elnyerte 2010-ben a romániai Braila-n megszervezett, Mariana Nicolesco által alapított 15. Hariclea Darclée Nemzetközi Énekverseny Nagydíját. Fontos szakmai elismerés volt számára, hogy 2010-ben a Moniuszko Nemzetközi Énekverseny döntőse lehetett Varsóban.

A marosvásárhelyi születésű énekes Kolozsváron végezte a Gheorghe Dima Zeneakadémiát, később a Budapesti Operastúdióban képezte tovább magát.

Fellépett számos koncerten és előadáson a Kolozsvári Magyar Operában, a budapesti Erkel Színházban, a Művészetek Palotájában, a gödöllői Királyi Kastélyban, és a bukaresti Román Atheneumban.

Főbb szerepei: Grófné (Mozart: Figaro házassága), Fiordiligi (Mozart: Cosi fan tutte), Santuzza (Mascagni: Parasztbecsület), Leonóra (Verdi: A trubadúr), Marica grófnő (Kálmán Imre).

A közeljövőben a bukaresti Román Operában Elsa (Wagner: Lohengrin) szerepét alakítja majd. Az operán kívül számos oratórikus koncerten is fellép; eddig több mint 40 opus szoprán-szólóját énekelte már.

Operafesztiváli fellépése:

2011. 06. 18.
» Verdi: A kalóz

Tags: fesztiválok listája: 2011 Verdi
közreműködők: operaénekes
kategóriák: előadók, alkotók
emmi logo 80px miskolc cimer fel 80px nka csak logo rgb 80px    

Copyright © 2016 Miskolc Opera Festival Nonprofit Ltd. All rights reserved!  | Legal notice »

↑ Top

facebook