b_250_250_16777215_00_images_stories_szek_eloadok_kat_szolista_vincent_le_texier.jpgVincent Le Texier azután kezdett énekelni tanulni, hogy megszerezte a legmagasabb szintű képesítést a Plasztikus művészetek tanáraként. Közös munkája Udo Reinemannal győzte meg arról, hogy minden idejét addigi hobbijának szentelje, ekkor csatlakozott a Párizsi Opera Lírai Művészetek Iskolájához, ahol első színpadi tapasztalatait szerezte.

1988-ban Golaud-t alakította a Pelléas és Mélisande első moszkvai előadásán, Manuel Rosenthal vezényletével. Ez a szerep pályájának tartós védjegye. Számos színházban lépett fel Peter Brook Impressions of Pelléas című művében, részt vett Debussy mesterművének első előadásain Lipcsében, Göteborgban, Ankarában, Isztambulban és Damaszkuszban.

Jártasságot szerzett a barokk repertoárban, gyakran énekel Mozart-szerepeket (Leporello, Don Giovanni, Don Alfonso), 19. századi műveket (Sevillai borbély, Faust, Carmen, Hoffmann meséi, Bohémélet) és 20. századi operákat. A kortárs művészet is fontos helyet foglal el Vincent Le Texier művészi pályáján. A 2006/2007-es évad fellépései: La Juive (Halévy), Rasputin (Rautavaara), Wozzeck (Berg), A sevillai borbély (Mozart).

Operafesztiváli fellépése:

2007. 06. 15.

» Claude Debussy: Pelléas és Mélisande

Tags: fesztiválok listája: 2007 Párizs
közreműködők: operaénekes
kategóriák: előadók, alkotók
emmi logo 80px miskolc cimer fel 80px nka csak logo rgb 80px    

Copyright © 2016 Miskolc Opera Festival Nonprofit Ltd. All rights reserved!  | Legal notice »

↑ Top

facebook