b_250_250_16777215_00_images_stories_szek_eloadok_kat_szolista_marianna_tarasova_carmen.jpgSzentpéterváron született. A szentpétervári Állami Rimszkij-Korszakov Konzervatóriumban végzett és részt vett Galina Vishnevskaya mesterkurzusán. Számtalan nemzetközi versenyen nyert díjakat, többek között első díj a nemzetközi Dvorak Versenyen Karlsbadban (1990), a Maria Caniglia Versenyen (1992), és a Müncheni Énekversenyen (1993).

1992-ben felfigyelt rá Valery Gergiev és meghívta, hogy csatlakozzon a Mariinsky Színházhoz. Sokat turnézott az együttessel, és olyan szerepeket játszott el, mint Carmen (Carmen), Preziosilla (La forza del destino), Amneris (Aida), Konchakovna (Prince Igor) és Lyubov (Mazepa). Olyan karmesterekkel dolgozott együtt, mint James Levine, Claudio Abbado, Maris Jansons, Yuri Temirkanov, Antonio Pappano, Vladimir Yurovsky, James Conlon, Simone Young, Semyon Bychkov, Fabio Luisi és Carlo Rizzi és olyan rendezőkkel, mint Elijah Moshinsky és Francesca Zambello.

Fellépett New Yorkban (MET), San Franciscóban, Londonban (Covent Garden), a Salzburgi Fesztiválon, a Scalaban, a firenzei, a bolognai, a Monte Carlo-i, a grazi, a párizsi és a finn operaházak színpadain. Koncert- és szólóest énekesként is elfoglalt, valamint énekel a Berlini Filharmonikus Zenekarral Abbado vezénylete alatt Berlinben, Salzburgban, Párizsban, és egy japán turnén. A következő zenekarokkal lép fel rendszeresen világszerte: Londoni Filharmonikusok, Baltimori Szimfonikusok, Orosz Nemzeti Zenekar, Szentpétervári Filharmonikusok, Rotterdami Filharmonikusok.

Operafesztiváli fellépése:

2006. 06. 21.

» Bizet: Carmen

 

 

Tags: fesztiválok listája: 2006 Verismo
közreműködők: operaénekes
kategóriák: előadók, alkotók
emmi logo 80px miskolc cimer fel 80px nka csak logo rgb 80px    

Copyright © 2016 Miskolc Opera Festival Nonprofit Ltd. All rights reserved!  | Legal notice »

↑ Top

facebook