A macedón bariton édesapjától, Goga Trajanovtól, és Pier Miranda Ferrarotól tanult énekelni. Számos nemzetközi énekverseny díjazottja. 1986-ban debütált a Macedón Nemzeti Operában. Azóta 42 jelentős szerepet énekelt el a világ több mint 80 operatársulatánál.

Nemzetközi karrierje Németországban kezdődött. 1995-től már Európa számos operaházában énekelt, többek között Rómában, Triestben, Palermoban, Bécsben, Grazban, Frankfurtban, Hamburgban, Kölnben, Düsseldorfban, Bonnban, Moszkvában vagy Tel Avivban.

Több mint 650 operaelőadásban énekelt, olyan partnerekkel, mint Wolfgang Sawallisch, Eugene Kohn, Daniel Oren, Tiziano Severini, Maurizio Arena, Marcello Vioti, Daniella Dessi, Helen Donath, Katia Ricciarelli, Raina Kabaivanska, Luis Lima, Alberto Cupido, Nicola Martinucci, Bruna Baglioni, Peter Seifert stb. Előadásait számos nemzetközi csatorna közvetíti.

Repertoárja tartalmazza a fontosabb bariton szerepeket a következő operákban: Álarcosbál, A végzet hatalma, Szicíliai vecsernye, Lammermoori Lucia, Carmen, Tosca, Pillangókisasszony, Andrea Chenier, Fedora, Parasztbecsület, Pikk dáma, Cosi fan tutte, Hoffman meséi, Attila. 2001 óta sok jótékonysági koncertet ad, a bosznia-hercegovinai menekültek megsegítésére, a tüdőrák, a fogyatékos gyermekek, az árvák és a nácizmus és rasszizmus ellen harcoló szervezetek támogatására. Ezért a tevékenységért jelölték az UNESCO Művészet a békéért címre.

Operafesztiváli fellépése:

2006. 06. 21.

» Bizet: Carmen

 

 

Tags: fesztiválok listája: 2006 Verismo
közreműködők: operaénekes
kategóriák: előadók, alkotók
emmi logo 80px miskolc cimer fel 80px nka csak logo rgb 80px    

Copyright © 2016 Miskolc Opera Festival Nonprofit Ltd. All rights reserved!  | Legal notice »

↑ Top

facebook