b_250_250_16777215_00_images_stories_szek_eloadok_kat_szolista_renatobruson.jpgA kiváló olasz baritonista nemzetközi hírnevét elsősorban Verdi és Donizetti operáiban nyújtott teljesítményének köszönheti, hiszen kivételes muzikalitásával átértelmezte, modernizálta e hősöket.

Operaszínpadon 1961-ben Spoletóban mutatkozott be Verdi A trubadúr című operájának Luna grófjaként, majd meghívást kapott a Római Operába, ahol Bellini A puritánok című operájában lépett először közönség elé. Karrierjének egyik fontos állomása volt, amikor 1970-ben a firenzei Teatro Comunaléban először találkozott Riccardo Mutival. Két évvel később már az olasz opera fellegvárában, Milánóban debütált.

Végigjárta a világ szinte valamennyi jelentős operaszínpadát, Bonntól Firenzén át egészen Tokióig; hallhatta a londoni Covent Garden közönsége, fellépett a bécsi Staatsoperben és a Salzburgi Ünnepi Játékokon, a bolognai Teatro Communaléban, a tengerentúlon San Franciscóban, Los Angelesben. A Scala állandó vendégművészeként minden szezonban színpadra lép. 2003-ban fellépett a Bartók + Mozart 2003 Miskolci Nemzetközi Operafesztiválon, a Don Giovanni című operában.

2004-ben énekelt a Toscában Zürichben, a Stiffelio, az Andrea Chènier, a Roberto Devereux és a Simon Boccanegra című előadásokban a Bécsi Állami Operaházban. Ebben az évben tüntették ki az Év legjobb Simon Boccanegrája címmel. Tokióban a közönség a Tosca, a Traviata és a Rigoletto című operákban láthatta.

Operafesztiváli fellépése:

2005. 06. 23.

» Rossini: Tell Vilmos

 

2003. 06. 20.

» Mozart: Don Giovanni

Tags: fesztiválok listája: 2003 Mozart,2005 Bel canto,2011 Verdi
közreműködők: operaénekes
kategóriák: előadók, alkotók
emmi logo 80px miskolc cimer fel 80px nka csak logo rgb 80px    

Copyright © 2016 Miskolc Opera Festival Nonprofit Ltd. All rights reserved!  | Legal notice »

↑ Top

facebook