b_250_250_16777215_00_images_stories_szek_eloadok_kat_szolista_mitilineou_cleo_l.jpgThesszalonikiben született, Cipruson élt, később Londonban tanult. Magyarországon a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen 2000-ben szerzett énekművész-tanári és operaénekesi diplomát. 2001-től a Magyar Állami Operaház magánénekese.

Részt vett Margarita Lilova, Ileana Cotburas, Renatta Scotto, Sherill Milnes, Nicholas Clapton, Martina Veh, Hamary Júlia, Marton Éva és Antoine Palloc mesterkurzusán. Több nemzetközi énekversenyen nyert díjat, a veronai Don Giovanni Énekverseny különdíjasa volt, a Miskolci Nemzetközi Operafesztivál és a Haydn Nemzetközi Énekversenyen első és második helyezett lett. Középdöntős volt a híres Cardiffi énekversenyen és döntős az olaszországi Franco Corelli Operaversenyen.

Az Operaházban többek között a következő szerepeket énekelte: Júlia (Gounod: Rómeó és Júlia), Suzanna (Mozart. Figaró házassága), Zerlina (Mozart: Don Giovanni), Norina (Donizetti: Don Pasquale), Adina (Donizetti: Szerelmi Bájital), Clorinda (Rossini: Hamupipőke). 2005-ben énekelte Ausztriában a Gars am Kamp nyári operafesztiválon Zerlina szerepét, és 2008-ban Musetta szerepét a Kolozsvári Magyar Operában.

Operafesztiváli fellépése:

2010. 06. 19.

» Cleo Mitilineou dalestje

Tags: fesztiválok listája: 2010 Európa
közreműködők: operaénekes
kategóriák: előadók, alkotók
emmi logo 80px miskolc cimer fel 80px nka csak logo rgb 80px    

Copyright © 2016 Miskolc Opera Festival Nonprofit Ltd. All rights reserved!  | Legal notice »

↑ Top

facebook