A svéd és olasz származású drámai bariton Stockholmban született. Tanulmányait Phoenixben, az Arizona állambeli Grand Canyon Egyetemen, illetve a göteborgi Színház- és Operaművészeti Egyetemen végezte. Első szerepe a Traviata Dr. Grenvilje volt 2000-ben a stockholmi Folkoperanban, majd a Jancsi és Juliskában az Apa szerepét alakította a karlstadti Varmlandsoperanban.

2002 és 2005 között Németországban, a lübecki színház társulatának tagja volt, és olyan szerepeket énekelt, mint Dr. Bartolo a Sevillai borbélyban, a Gianni Schicchi címszerepe, Zuniga a Carmenben, Truffaldino az Ariadné Naxos szigetén című operában, illetve a Toscában Angelotti és a Sekrestyés. Fellépett a Carmenben (Escamillo), az Anyegin címszerepében, a Tosca koncertszerű előadásában (Scarpia), Wagner operájában, a Doktor Faustban, valamint a Rózsalovagban (Rendőrbiztos). 2007–2008-ban énekelte Angelotti szerepét a stockholmi Királyi Operában Austinban, a Lyric Operában és a svédországi kopparbergi Opera Skaretben.

Számos alkalommal vendégszerepelt a göteborgi operában, valamint a karlsruhei Badisches Staatstheaterben, az oldenburgi Staatstheaterben és a meranói Teatro Pucciniben. 2009 áprilisában debütált Helsinkiben, a Finn Nemzeti Operában a Cosi fan tutte Don Alfonsójaként. Mesterkurzusokon vett részt Ubaldo Gardininél, Nicola Geddánál és Martin Iseppnél és Dale Fundlingnál.

Operafesztiváli fellépése:

2010. 06. 20.

» Európa Gála

Tags: fesztiválok listája: 2010 Európa
közreműködők: operaénekes
kategóriák: előadók, alkotók
emmi logo 80px miskolc cimer fel 80px nka csak logo rgb 80px    

Copyright © 2016 Miskolc Opera Festival Nonprofit Ltd. All rights reserved!  | Legal notice »

↑ Top

facebook