Pisában született. 2001 és 2006 között a Római Szimfonikus Zenekar szólóklarinét művésze volt, de számos díjat nyert az Alban Berg Duó szólistájaként is. Énekesi tanulmányait 2004-ben kezdte meg Graziano Polidorinál és Carlo Melicianinál. Csupán néhány hónap tanulás után megnyerte a Fermo városában megrendezett nemzetközi énekversenyt.

A trevisói színházban 2007-ben debütált Rodolfként Puccini Bohémélet című operájában. A velencei La Fenice opera zenekarával közös produkcióban szerepelt később Fermóban, illetve Jesi városában a Pergolesi Színházban. A szerepet 2008-ban a velencei La Fenice Operában énekelte. Ugyanebben az évben – és ugyanezzel a szereppel – megnyerte a Titta Ruffo Nemzetközi Énekversenyt.

 

A Düsseldorfi Szimfonikusokkal énekelte Verdi Requiemjét Pisában és Luccában, Rómában és Luccában Puccini Messa a quattro voci miséjét, Livornóban és Pisában pedig Rossini Petite messe solenelle című művében lépett föl. Parmában és Firenzében Verdi Traviatájának Alfredo szerepében is bemutatkozott.

 

Turnézott a Torre del Lago-i Puccini Fesztivállal Brazíliában, Angliában és Svájcban, de fellépett a 60. Cannes-i Filmfesztiválon, valamint a brüsszeli Szépművészeti Palotában is (Palais des Beaux-Arts).

 

Giorgio Berrugi 2010/2011-es évadtól a drezdai Semperoper társulatának tagja lesz, ahol a Carmenben Don José szerepét alakítja.

 

Operafesztiváli fellépése:

 

2010. 06. 17

» Három tenor

Tags: fesztiválok listája: 2010 Európa
közreműködők: operaénekes
kategóriák: előadók, alkotók
emmi logo 80px miskolc cimer fel 80px nka csak logo rgb 80px    

Copyright © 2016 Miskolc Opera Festival Nonprofit Ltd. All rights reserved!  | Legal notice »

↑ Top

facebook