b_250_250_16777215_00_images_stories_szek_eloadok_kat_karmester_stefan_vladar_nyitokoncert_bk15.jpgkarmester

A legfiatalabb résztvevőként és az első osztrákként 1985-ben első díjat nyert a Nemzetközi Beethoven Zongoraversenyen szülővárosában, Bécsben. Rendkívül sokoldalú művész. Nemzetközi karrierje során eljutott a zenei világ legjelentősebb nagyvárosaiba.

Olyan neves karmesterekkel dolgozott együtt, mint Claudio Abbado, Riccardo Chailly, Christoph von Dohnanyi, Vladimir Fedosejev, Rafael Frühbeck de Burgos, Daniel Harding, Christopher Hogwood, Louis Langrée, Sir Neville Marriner, Lord Yehudi Menuhin, Seiji Ozawa, Horst Stein, Christian Thielemann és Végh Sándor.

Már hamar valóra vált álma, hogy átlépje a zongorakoncertek határait, és karmesterként nagy zenekarokkal dolgozzon együtt. Karmesteri pályafutása során vezette többek között a Bécsi Szimfonikusokat, a salzburgi Mozarteum Zenekarát, a linzi Brucknerorchestert, a Residenzorchester Den Haag-ot, az Esseni és a Stuttgarti Filharmonikusokat, a Rajnai és a Württembergi Filharmonikusokat, a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarát, a Dán Rádió Szimfonikus Zenekarát, a Bozeni Haydn Zenekart. Együtt dolgozott kamarazenekarokkal is Prágában, Kölnben, Zürichben, Baselban és Írországban. Híres szólisták voltak már partnerei: Tzimon Barto, Viktoria Mullova, Julian Rachlin, Heinrich Schiff, Juliane Banse, Ian Bostridge, Nicolai Gedda, Angelika Kirchschlager, Bo Skovhus és Ramon Vargas.

2008 májusában a Bécsi Kamarazenekar vezető karmesterének nevezték ki.

Operafesztiváli fellépése:

2009. 06. 10.

» Nyitóhangverseny

Tags: fesztiválok listája: 2009 Bécs
közreműködők: karmester
kategóriák: előadók, alkotók
emmi logo 80px miskolc cimer fel 80px nka csak logo rgb 80px    

Copyright © 2016 Miskolc Opera Festival Nonprofit Ltd. All rights reserved!  | Legal notice »

↑ Top

facebook