b_250_250_16777215_00_images_stories_szek_eloadok_kat_karmester_alexander_vedernikov_nyitokoncert_bk_29.jpgkarmester

A moszkvai Bolsoj zeneigazgatója és vezető karmestere, az Orosz Nemzeti Zenekar karmester-kollégiumának tagja. Számos produkciót vezényelt a Bolsojban. Vezetése alatt a Bolsoj zenekara turnézott Németországban, fellépett a Royal Opera House-ban és a Covent Gardenben.

Sikeres oroszországi karrierje mellett meghívták Európa számos országába, a következő együttesekkel lépett fel: drezdai Staatskapelle, Montreali Szimfonikus Zenekar, Sydney Szimfonikus Zenekar, Tokiói Filharmonikus Zenekar, Skót Királyi Nemzeti Zenekar, BBC Skót Szimfonikus Zenekar, RAI Nemzeti Zenekar (Torinó), Dán Nemzeti Szimfonikus Zenekar/DR, Bergen Filharmonikus Zenekar, Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara, és a Teatro Colon Zenekara.

Vendégkarmesterként fellépett a milánói Scalában, a La Fenice-ben, a bolognai Teatro Communale-ban, a torinói Teatro Reggioban, és a Római Operában. 2005-ben debütált a párizsi Bastille Operában, ahol a Boris Godunov felújított előadását vezényelte, melyet Francesca Zambello rendezett.

Moszkvában született muzsikus családba – édesapja a Bolsoj basszistája volt, édesanyja a Moszkvai Konzervatórium orgonaprofesszora, ő maga is a moszkvai Konzervatóriumban tanult, és posztgraduális képzését is itt végezte 1990-ben. 1988–1990 között a Moszkvai Sztaniszlavszki és Nemirovich-Danchenko zeneszínházban dolgozott.

1988–1995 között a Csajkovszkij Szimfonikus Zenekar vezető karmesterének asszisztense volt, és a másodkarmester. 1995-ben megalapította az Orosz Filharmónia Szimfonikus Zenekart, melynek 2004-ig a művészeti igazgatója és vezető karmestere volt. Vezényelte már az Orosz Állami Szimfonikus Zenekart és a Szentpétervári Filharmonikusok Akadémiai Szimfonikus Zenekarát. 2004 januárjában az orosz Nemzeti Zenekar kilenc várost felölelő turnéjának keretében debütált a Carnegie Hallban és a Kennedy Centre-ben, Washingtonban.

Operafesztiváli fellépése:

2008. 06. 11.

» Nyitókoncert

Tags: fesztiválok listája: 2008 Szlávok
műfaj: koncert
közreműködők: karmester
kategóriák: előadók, alkotók
emmi logo 80px miskolc cimer fel 80px nka csak logo rgb 80px    

Copyright © 2016 Miskolc Opera Festival Nonprofit Ltd. All rights reserved!  | Legal notice »

↑ Top

facebook