karvezető

A budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémián végezte tanulmányait. 1988-ban megalapította az Angelica Leánykart. Azóta a Zeneakadémia gyakorlatvezető tanára. A kórus működése alatt a magyar zenei élet egyik kiválósága és a nemzetközi kórusvilágnak is elismert szereplője lett. Számos európai országban felléptek már, és nagy sikerrel vendégszerepeltek Amerikában, valamint Japánban is. Kórusával fontos versenyeken, fesztiválokon nyert első díjakat, őt magát pedig karnagyi különdíjban részesítették.

Az Europa Cantat Festival Atelier vezetőjeként és nemzetközi versenyek zsűritagjaként is keresett szakember. Gyakran vezet karnagyi kurzusokat hazánkban és külföldön egyaránt. 2004 nyarán számos bemutató órát és kóruspróbát tartott Japánban, terjesztve ezzel a Kodály-módszer szellemiségét. Gráf Zsuzsanna az Angelica Leánykar mellett dolgozott a Honvéd Férfikar karnagyaként, valamint részt vett a Budapesti Kamaraopera az Angelica Leánykar által bemutatott darabjainak betanításában.

Zongoristaként számos neves (elsősorban vokális) előadó kamarapartnere koncerteken, lemezfelvételeken. Egyik legfontosabb művészi feladatának tekinti a rendkívül jelentős kortárs magyar kórusirodalom repertoárra tűzését és bemutatását, amiért 2000-ben és 2004-ben Artisjus-díjjal jutalmazták.

Operafesztiváli fellépése:

2008. 06. 13.

» Bartók+Rahmanyinov – Bogányi Gergely és az Angelica Leánykar koncertje

 

2007. 06. 20.

» Gabriel Fauré: Requiem / Charles Gounod: Szent Cecília mise

 

Tags: fesztiválok listája: 2007 Párizs,2008 Szlávok
műfaj: koncert
közreműködők: karmester
kategóriák: előadók, alkotók
emmi logo 80px miskolc cimer fel 80px nka csak logo rgb 80px    

Copyright © 2016 Miskolc Opera Festival Nonprofit Ltd. All rights reserved!  | Legal notice »

↑ Top

facebook