b_250_250_16777215_00_images_stories_szek_eloadok_kat_karmester_kevinrhodes.jpgkarmester

Kevin Rhodes Evansville-ben (Indiana, USA) született. Zenei tanulmányait a Michigani Állami Egyetemen és az Illinoisi Egyetemen végezte. 1983-ban az East Lansing-i (Michigan) operatársulat zenei igazgatója lett.

 

Pályafutása fontosabb állomásai: Michigani Állami Egyetem Szimfonikus Zenekarának karmestere, az Evansville-i Táncszínház vendégkarmestere, az Illinois-i Opera és az Illinoisi Szimfonikus Zenekar karmestere, vendégkarmester: Unlimited Opera, zenei rendező és karmester Civic Light Opera (Albuquerque). 1991-ben a Bázeli Városi Színház, továbbá a heidelbergi Collégium Musicum zenekar karmestere lett.

A bécsi Volksoperban 1994-ben a Coppéliában, a Bécsi Állami Operában 1995-ben a Diótörőben debütált. Azóta a következő darabokat vezényelte: Rómeó és Júlia, Hattyúk tava, La Valse, Alles Walzer, Csipkerózsika, Raymonda, Wolfgang Amadé, Téma és Variációk, Boleró és Manon valamint balettelőadásokat. A bécsi Volksoperben a Bécsi Állami Opera balettegyüttesének Víg özvegy előadását vezényelte. 1997-től Berlinben vezényelt és a Deutschen Oper am Rheinben (Düsseldorfban), és 1998-tól a Bécsi Állami Operában.

Operafesztiváli fellépése:

2007. 06. 14.

» Massenet: Manon

Tags: fesztiválok listája: 2007 Párizs
műfaj: balett és tánc
közreműködők: karmester
kategóriák: előadók, alkotók
emmi logo 80px miskolc cimer fel 80px nka csak logo rgb 80px    

Copyright © 2016 Miskolc Opera Festival Nonprofit Ltd. All rights reserved!  | Legal notice »

↑ Top

facebook