b_250_250_16777215_00_images_stories_szek_eloadok_kat_karmester_howard_williams.jpgkarmester

Az Oxfordi és a Liverpooli Egyetemen tanult, valamint a Guildhall Zene- és Színiakadémián Londonban. Az Angol Nemzeti Opera zenei stábjának tagja volt hat évig mint korrepetítor és kórusvezető, ez alatt a rövid idő alatt 11 produkciót vezényelt az Angol Nemzeti Operában. Átfogó operarepertoárral rendelkezik, amely több mint hetven művet tartalmaz és több történelmi korszakot is átfog.

Színházi munkássága során sokat vendégszerepelt a Covent Garden Királyi Balettjával, csakúgy, mint a Holland Nemzeti Balettel, a Holland Táncszínházzal és a Hamburgi Balettel. Howard Williams Nagy-Britannia vezető zenekarait vezényelte, többek között a London Filharmonikusokat, a Királyi Filharmonikusokat és a BBC Szimfonikus Zenekarát, csakúgy, mint a királyi Liverpooli Filharmonikusokat, Royal Scottish National-t, Bournemouthi Szimfonikus Zenekart és Sinfoniettát, az Angol Kamarazenekart, a City of London Sinfonia-t, Londoni Sinfoniettát, a BBC minden regionális zenekarát.

Vezényelt a BBC Proms koncertsorozatán (a BBC nyári fesztiválja), az Edinburgh-i, Leedsi, Bath-i és a Brightoni Fesztiválon, csakúgy, mint fesztiválokon Budapesten, Hongkongban és szerte Franciaországban és Spanyolországban. 1989 óta, amikor a Pécsi Szimfonikus Zenekar első karmestere és művészeti vezető lett, ideje nagy részét arra szenteli, hogy Magyarország vezető zenekaraival dolgozzon. Artisjus-díjjal jutalmazták és 1997-ben Bartók Érdemérmet kapott a magyar zene érdekében külföldön végzett szolgálataiért. Állandó vendégkarmester volt a Pannon Filharmonikusoknál.

Operafesztiváli fellépése:

2007. 06. 20.

» Gabriel Fauré: Requiem / Charles Gounod: Szent Cecília mise

 

Tags: fesztiválok listája: 2007 Párizs
műfaj: koncert
közreműködők: karmester
kategóriák: előadók, alkotók
emmi logo 80px miskolc cimer fel 80px nka csak logo rgb 80px    

Copyright © 2016 Miskolc Opera Festival Nonprofit Ltd. All rights reserved!  | Legal notice »

↑ Top

facebook