June 2019  << >>
 Mo  Tu  We  Th  Fr  Sa  Su 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213
24252627282930

Az Auris Társulat alapítója és művészeti vezetője Selmeczi György zeneszerző, karmester. Tagjai között neves zeneszerzők, előadóművészek találhatók, továbbá a fiatal operaénekes-generáció legjobb képviselői.

Az Auris Társulat alkotó- és előadóművészek laza szövetsége, mely célul tűzte ki a zene különböző megnyilatkozási formáinak tanulmányozását az operaszínpadtól a koncertpódiumig, a színpadi és filmzenékig. A zenét mint teljességet, mint létformát, a zenélést, mint lelki és szellemi folyamatok forrását, mint tér és idő magasrendű humán szerveződését értelmezi.

Az Auris-produkciókban elsődleges a mesterségbeli tudás, kiemelt fontossága van az alkotók és előadók kreatív szellemiségének, mely egyedül mutathat kiutat a „muzeális” operaművészet világából. A résztvevők egy új típusú, all-round énekes-színész eszményét igyekeznek megvalósítani korunk látványos opera-konjunktúrájában, a művészi tisztesség, a művekkel és a műfajjal szembeni alázat jegyében. Közös meggyőződésünk, hogy a dráma, a színi megnyilatkozás ott található a partitúrában.

Az Auris Társulat legfontosabb szakmai partnere a Kolozsvári Állami Magyar Opera, mellyel számos közös stúdiómunka és koprodukció köti össze.

Operafesztiváli fellépésük:

2005. 06. 22.

» Rossini: Ory grófja

 

2003. 06. 15.

» Mozart: Don Giovanni

 

Tags: fesztiválok listája: 2003 Mozart,2005 Bel canto
közreműködők: társulat
kategóriák: előadók, alkotók

Bluebeard + Aleksandr Scriabin: Prometheus: The Poem of Fire | Béla Bartók: Bluebeard’s Castle

June
Wednesday
19
21:00 h
“...an encounter of operatic and symphonic poetry...” Aleksandr Scriabin: Prometheus: The Poem of Fire a concert with light show Lighting... | go to event page »

Albin Fries: Nora

June
Thursday
20
19:00 h
Winner of the 2018 Opera Composition Competition Opera in three acts, in German In the main roles: Sonnenfels – Pedro Velázquez Díaz Arthur... | go to event page »

Igudesman& Joo – A Little Nightmare Music Show

June
Friday
21
18:00 h
Just when you thought it was safe... The concert begins. The music is sublime. Not even a pin would dare drop. Suddenly, a cellphone rings and... | go to event page »

OPERA FOR THOUSANDS – Pietro Mascagni: Cavalleria rusticana (Rustic Chivalry)

June
Friday
21
21:15 h
Opera in one act, in Italian “Opera for Thousands” presenting immortal masterpieces of world operatic literature will feature Pietro... | go to event page »

Pietro Mascagni: Iris

June
Saturday
22
19:00 h
Opera in two parts, three acts, in Italian Libretto: Luigi Illica Guest performance of the Josef Kajetán Tyl Theatre (Plzen, Czech) Cast:... | go to event page »

3 Tenors – Concluding Gala Performance

June
Sunday
23
19:00 h
Programme: Works by VERDI, PUCCINI, GUNOD, TCHAIKOVSKI, STRAUSS, DERACO, and other popular composers Soloists: Galeano Salas, István Horváth,... | go to event page »
emmi logo 80px miskolc cimer fel 80px nka csak logo rgb 80px    

Copyright © 2016 Miskolc Opera Festival Nonprofit Ltd. All rights reserved!  | Legal notice »

↑ Top

facebook