Az Auris Társulat alapítója és művészeti vezetője Selmeczi György zeneszerző, karmester. Tagjai között neves zeneszerzők, előadóművészek találhatók, továbbá a fiatal operaénekes-generáció legjobb képviselői.

Az Auris Társulat alkotó- és előadóművészek laza szövetsége, mely célul tűzte ki a zene különböző megnyilatkozási formáinak tanulmányozását az operaszínpadtól a koncertpódiumig, a színpadi és filmzenékig. A zenét mint teljességet, mint létformát, a zenélést, mint lelki és szellemi folyamatok forrását, mint tér és idő magasrendű humán szerveződését értelmezi.

Az Auris-produkciókban elsődleges a mesterségbeli tudás, kiemelt fontossága van az alkotók és előadók kreatív szellemiségének, mely egyedül mutathat kiutat a „muzeális” operaművészet világából. A résztvevők egy új típusú, all-round énekes-színész eszményét igyekeznek megvalósítani korunk látványos opera-konjunktúrájában, a művészi tisztesség, a művekkel és a műfajjal szembeni alázat jegyében. Közös meggyőződésünk, hogy a dráma, a színi megnyilatkozás ott található a partitúrában.

Az Auris Társulat legfontosabb szakmai partnere a Kolozsvári Állami Magyar Opera, mellyel számos közös stúdiómunka és koprodukció köti össze.

Operafesztiváli fellépésük:

2005. 06. 22.

» Rossini: Ory grófja

 

2003. 06. 15.

» Mozart: Don Giovanni

 

Tags: fesztiválok listája: 2003 Mozart,2005 Bel canto
közreműködők: társulat
kategóriák: előadók, alkotók
emmi logo 80px miskolc cimer fel 80px nka csak logo rgb 80px    

Copyright © 2016 Miskolc Opera Festival Nonprofit Ltd. All rights reserved!  | Legal notice »

↑ Top

facebook