b_250_250_16777215_00_images_stories_szek_eloadok_kat_zenekar_brassimum_barlangfurdo_bk13.jpgKülönböző rézfúvós kvintettek tagjai alapították 1997-ben. Korábbi együtteseikkel bejárták Európát, Amerikát, a Távol-Keletet és számtalan rádió-, illetve lemezfelvételt készítettek. Az együttes, megalakulása óta már számos hazai és külföldi felkérésnek tett eleget, például Németországban turnézott két alkalommal, majd Thaiföldön adott több koncertet és CD-felvételt készített.

Rendszeres fellépői Budapest és az ország koncerttermeinek. Az együttes célkitűzése, hogy a zeneirodalom remekműveit is megszólaltassa rézfúvós hangszereken, ezért számos átiratot készítettek, amelyek elhangzottak a rádióban, koncerteken. Tagjai valamennyien a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán szereztek kamarazene-művészi és művésztanári diplomát, és az ország nagy szimfonikus zenekarainak vezető tagjai. Repertoárjuk felöleli a reneszánsz, barokk, klasszikus, romantikus és a modem zenét, beleértve a jazz-t is.

Tagjai: Horváth Bence – trombita, Nagy Csaba – trombita, Ambrus Károly – kürt, Szabó Sándor – harsona, Székely Zsolt – tuba

Operafesztiváli fellépésük:

2008. 06. 13., 21.

» A Brassimum Rézfúvós Kvintett koncertje

 

 

Tags: fesztiválok listája: 2008 Szlávok
műfaj: koncert
közreműködők: zenekar
kategóriák: előadók, alkotók
emmi logo 80px miskolc cimer fel 80px nka csak logo rgb 80px    

Copyright © 2016 Miskolc Opera Festival Nonprofit Ltd. All rights reserved!  | Legal notice »

↑ Top

facebook