b_250_250_16777215_00_images_stories_szek_eloadok_kat_zenekar_akademia__szaxofon_bk24.jpgA Quartetto di Sassofoni Accademia 1984-ben alakult és nemzetközi szinten az egyik legaktívabb olasz zenei együttesnek tartják.

Több mint ezer koncertet adott Olaszországban és külföldön, 46 turnéja volt 24 országban (USA, Kanada, Németország, Franciaország, Belgium, Ausztria, Spanyolország, Svájc, Svédország, Finnország, Csehszlovákia, Venezuela, Brazília, Japán, Málta, Görögország, Törökország, Magyarország, Horvátország, Szlovénia, Románia, Lengyelország, Litvánia, Albánia, Etiópia és Marokkó). Olyan jelentős zenei eseményeken és fesztiválokon vett részt, mint a velencei Biennále, a salzburgi Mozarteum, a Conservatoire National Superieur de Musique de Paris stb. Olyan jelentős előadóművészekkel és szerzőkkel működött együtt, mint Claude Delange és Ennio Morricone stb. A kortárs zenei életben több mint 60 művet ajánlottak az együttesnek.

Kurzusokat és konferenciákat szerveznek San Franciscóban, Párizsban, Szlovéniában, Törökországban és Venezuelában stb. Lemezkiadó tevékenységüket 10 CD jellemzi.

Tagjai: Gaetani Di Bacco – szopránszaxofon, Enzo Filippetti – altszaxofon, Giuseppe Berardini – tenorszaxofon, Fabrizio Paoletti – baritonszaxofon

Operafesztiváli fellépésük:

2008. 06. 15.

» Az Akadémiai Szaxofon Quartett (Olaszország) koncertje (Coburg-kastély, Edelény)

2008. 06. 16.
» Az Akadémiai Szaxofon Quartett (Olaszország) koncertje (Miskolci Zsinagóga)

Tags: fesztiválok listája: 2008 Szlávok
műfaj: koncert
közreműködők: zenekar
kategóriák: előadók, alkotók
emmi logo 80px miskolc cimer fel 80px nka csak logo rgb 80px    

Copyright © 2016 Miskolc Opera Festival Nonprofit Ltd. All rights reserved!  | Legal notice »

↑ Top

facebook